Barbara Dallosová Správy

Nepoučiteľní turisti sa hrnú do známej obce: Starostka im posiela jasný odkaz

V obci žije podľa starostky až 90% dôchodcov, ktorí sú aktuálne najohrozenejšou skupinou. Návštevníci však aj v týchto pohnutých časoch nevedia Čičmanom odolať.

Ilustračný obrázok k článku Nepoučiteľní turisti sa hrnú do známej obce: Starostka im posiela jasný odkaz
Zdroj: TASR

Zrejme už len ťažko by sme našli Slováka, ktorého sa nedotkli opatrenia v súvislosti so šíriacim sa koronavírusom. Vládnym nariadením máme zatvorené školy, inštitúcie, niektoré obchody a prevádzky a svoje vlastné opatrenia pridávajú tiež mestá a obce.

Jednou zo samospráv, ktorá vzala veci do vlastných rúk, je obec Čičmany neďaleko Žiliny. Dedinka je známa vďaka skanzenu s rázovitými pomaľovanými chalúpkami. Žiaľ, turisticky obľúbená je i v týchto dňoch, kedy by ľudia cestovať na výlety nemali. Práve to starostka zdôrazňuje najnovším opatrením.

,,Obec Čičmany v súvislosti so šírením koronavírusu COVID-19 zavádza z dôvodu efektívneho zabránenia šírenia ochorenia, nakoľko je v obci 90% dôchodcov, doporučenie nevstupovať do obce Čičmany turistom a návštevníkomm" uvádza na oficiálnom webe samosprávy starostka obce Iveta Michalíková s tým, že odporúčanie sa netýka vlastníkov nehnuteľností v dedine.

Ako dodáva, ľudia si môžu vychutnávať okolitú prírodu, nie však pohybovať sa po obci a medzi obyvateľmi.

Výzva návštevníkom nie je jediným opatrením v obci na severe Slovenska. Čičmany okrem iného i do odvolania zatvorili obecný úrad, vyvesili na svoje stránky niekoľko odporúčaní pre obyvateľov a poskytujú tiež možnosť priviezť obyvateľom nákup domov.

Pozrite si tiež galériu z hlavného mesta. Zábery z bratislavských ulíc v týchto dňoch pripomínajú apokalyptický film.

Ulice Bratislavy pripomínajú zábery z postapokalyptického filmu
12
Galéria
Zdroj: CamitSlovakia

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM