Aktualizované Soňa Vanovčanová Krimi

Nehoda v Porúbke: Zrážka vlaku s autom! FOTO z miesta

Žilinskí hasiči vyrážali k nehode auta a vlaku, v ktorom sedeli desiatky ľudí. Čítajte, čo sa na mieste stalo.

Ilustračný obrázok k článku Nehoda v Porúbke: Zrážka vlaku s autom! FOTO z miesta
4
Galéria
Zdroj: HaZZ

Žilinskí hasiči momentálne zasahujú pri dopravnej nehode motorového vlaku a osobného vozidla, ktorá sa stala na priecestí SP1949 pri odbočke na Turie, v katastri obce Porúbka. O situácii na trati informovala hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru SR Zuzana Farkasová.

Podľa nej sa pri nehode zranila jedna osoba z motorového vozidla.

„Vo vlaku sa v čase udalosti nachádzalo 48 dospelých osôb a 23 detí. Z cestujúcich vo vlaku sa nikto nezranil. Na miesto udalosti smeruje evakuačný autobus HaZZ, ktorý prevezie deti do mesta Rajec. Železničná trať je v tomto úseku odstavená,“ uviedla Farkasová.

Podľa žilinskej krajskej policajnej hovorkyne Jany Balogovej došlo ku zrážke motorového vlaku na trase Rajec – Žilina dnes okolo deviatej hodiny ráno. „Vodič vozidla VW Golf vošiel na nechránené železničné priecestie, kde došlo k zrážke s vlakom. Vodič (31) bol na mieste jednorazovo ošetrený. Požitie alkoholických nápojov u účastníkov nehody polícia nezistila. Okolnosti nehody vyšetruje polícia,“ uviedla Balogová.

„Osobné auto VW Golf so žilinským evidenčným číslom zboku narazilo do prechádzajúceho osobného vlaku. Vlak zostal po nehode poškodený. Nehoda sa zaobišla bez vážnych zranení. Železničná doprava bola zastavená do 10.50 hod. Celkovo ide o 23. nehodu na železničných priecestiach od začiatku roku 2018, ktoré si vyžiadali 9 obeti, 6 osôb sa ťažko zranilo,“ uviedla hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková.

Podľa hovorkyne RZP Andrey Krčovej si nehoda vyžiadala jedného ľahšie zraneného. „Išlo ostresovú reakciu. Záchranári ho ošetrili na mieste a nebol potrebný prevoz do nemocnice,“ uviedla.

V priebehu mesiaca máj ide už o druhú nehodu na trati Žilina – Rajec. Čítajte viac.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM