Adela Fruckova Kultúra

Nehľadajte zložito, čo sa bude diať v Žiline: Naše tipy na celý týždeň v jednej kocke

Kvalitný oddych vždy príde vhod. A vyraziť si von na zaujímavú akciu, rozhodne patrí medzi super spôsob relaxu. Prinášame vám preto prehľad podujatí, ktoré vám odporúčame v Žiline zažiť.

Ilustračný obrázok k článku Nehľadajte zložito, čo sa bude diať v Žiline: Naše tipy na celý týždeň v jednej kocke
Zdroj: Dnes24.sk

PREMIETANIE: KINEDOK JAMA

29.2. o 19:00, Klub Kolečko

Pondelok je venovaný všetkým milovníkom konimatografie. Výnimočný film Jama (Jáma, ČR, 2014, 84´) režiséra Jiřího Stejskala rozpráva príbeh neobyčajnej rodiny, žijúcej na farme uprostred kyjevskej sídliskovej džungle. Malý poľnohospodársky príbytok je od pádu Sovietskeho zväzu tŕňom v oku developerov, s rodinou preto už niekoľko rokov bojujú súdnou cestou.

IMAGINE DRAGONS: SMOKE + MIRRORS LIVE – ARTMAX KONCERT

2.3. o 20:00, Cinemax

Po prvý krát v histórii budete mať možnosť vidieť na veľkom plátne jednu z najžhavejších kapiel súčasnosti – Imagine Dragons. Celosvetovo v jediný večer, 2. marca 2016 uvidíte a v perfektnej zvukovej kvalite budete počuť záznam koncertu Smoke + Mirrors Live.

JARNÉ PRÁZDNINY 2016 SO STANICOU

01.03.16 – 02.03.16, Stanica Záriečie

Heslom tohtoročných jarných prázdnin so Stanicou bude oddych v zimnej prírode. Zabezpečíme 3 jednodňové výlety 3 rôznymi smermi – do blízkeho i vzdialenejšieho okolia.

DIVADLO KOLOMAŽ: BLÁZON MONODRÁMA

3. 3. 2016, 19.00, Stanica Záriečie

Slovenská nezávislá divadlená a tanečná scéna je malá. S ambíciou predstaviť žilinskému publiku jej jednotlivé mená a zoskupenia, Stanica ich zaraďuje postupne tvorbu do programu. Začíname s trenčianskym Divadlom Kolomaž, ktoré na žilinskú scénu prichádza po prvýkrát.

MALA BANANA ŽILINA

3. marca o 21:00, Klub Kolečko

DJské duo MALALATA a šesťhlavý band Medial Banana sa spoločne vydávajú na tour, MALA BANANA TOUR, po Slovensku a Českej republike. Staňte sa aj vy svedkami tohto doposiaľ nevídaného a neslýchaného balkan beats & reggae mash-upu v Žiline!

1. ROČNÍK VÝSTAVY A SÚŤAŽE PLASTIKOVÝCH A PAPIEROVÝCH MODELOV

5. marca 8:00– 15:00, Dom kultúry Lietavská Lúčka

Súťaž sa bude konať 5.3.2016 v Li­etavskej Lúčke v kultúrnom dome. Začiatok súťaže o 8:00 do 14:30 kedy prebehne vyhodnotenie. Počas súťaže sa návštevníci môžu pozrieť na “workshop” (ukážka modelárskej činnosti). Spolu bude 4X workshop s rôznou tematikou.

DJ VEC V ŽILINE

5. marca o 21:00, Klub Kolečko

DJ, raper a beatmaker. Toto sú tri role, ktoré ho najlepšie definujú. Vec sa na hudobnej scéne pohybuje od konca 90-tych rokov, keď s Midim tvorili zásadné hip hopové duo Trosky. Dnes už vystupuje viac menej ako DJ a takto ho budeme môcť aj zazrieť v Klube Kolečko v sobotu.

ZA VUNI KÁVY

26.02.16 – 27.03.16, Budatínsky hrad

Minulý týždeň prebehla vernisáž, venovaná všetkým kávičkarom. Ak ste ju zmeškali- nevadí, navštívte výstavu o káve: čierna ako diabol, horúca ako peklo, čistá ako anjel a sladká ako láska. Charles Maurice de Talleyrand-Perigord; v spolupráci s Muzeom Beskyd Frýdek-Místek.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM