Správy

Nazrite do nových priestorov: V Žiline otvorili centrá pre seniorov a rodičov s deťmi, FOTO

Centrá vznikli na prízemí bytovky na sídlisku Solinky. Otvorené budú takmer každý deň v týždni.

Ilustračný obrázok k článku Nazrite do nových priestorov: V Žiline otvorili centrá pre seniorov a rodičov s deťmi, FOTO
16
Galéria
Zdroj: Mesto Žilina

Rodičom s deťmi, seniorom a ľuďom so zdravotným postihnutím alebo nepriaznivým zdravotným stavom budú slúžiť nové denné centrá na žilinskom sídlisku Solinky. Žilinská radnica ich otvorila v piatok (12. 11.).

Ako informoval hovorca Žiliny Vladimír Miškovčík, centrá vznikli v prízemných nebytových priestoroch mestskej bytovky na Borovej ulici. Rekonštrukciu za viac ako 42 000 eur samospráva realizovala v období rokov 2020 – 2021.

Novootvorené centrá majú dve samostatné časti – centrum pre seniorov a centrum pre rodičov s deťmi. Obe centrá začnú oficiálne svoju činnosť v pondelok 15. novembra. Centrum pre rodiny s deťmi má otváracie hodiny od pondelka do piatka od 9.00 do 16.00 hod. Centrum pre seniorov bude pracovať v pracovných dňoch od 10.00 do 17.00 hod.

Žilinská samospráva v súčasnosti prevádzkuje päť denných centier – v centre mesta na Ulici A. Kmeťa, na sídlisku Vlčince na Námestí J. Borodáča, ale aj v Bytčici, Strážove a Trnovom. Vznik oboch denných centier na sídlisku Solinky, ale i denného centra na sídlisku Hájik podporila Nadácia Kia Slovakia.

Zábery z otvorenia nových priestorov nájdete v priloženej galérii.

Zostaňte v obraze! Najčerstvejšie správy zo Slovenska

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM