Marcel Mojžiš Správy

Náročný boj s lesným požiarom pri Žiline: Množstvo hasičov spotrebovalo vyše 50 000 litrov vody

Požiarnikom sa už podarilo uhasiť lesný požiar na vrchu Jedľovina pri obci Krasňany, ktorý bol spozorovaný v pondelok niekoľko minút po polnoci. Boj s požiarom trval skoro celý deň a uhasený bol približne o 19-tej hodine.

Ilustračný obrázok k článku Náročný boj s lesným požiarom pri Žiline: Množstvo hasičov spotrebovalo vyše 50 000 litrov vody
Zdroj: TASR

Množstvo nasadených profesionálnych požiarnikov malo čo robiť s privážaním vody v náročnom horskom teréne, ktorý spolu so silným vetrom sťažoval hasenie. Požiar sa aj pod týmito faktormi nebezpečne rozširoval. Požiarnici spotrebovali pri hasení 50 000 litrov vody. Zasahoval aj vrtuľník, no väčšinu vody priviezli na miesto mobilné cisterny, ktoré museli prekonávať náročnú lesnú cestu.

„Miesto požiaru sme po uhasení približne o 19.00 h odovzdali na dosledovanie správcovi, pričom sme mu tam nechali zásobu vody v bareloch a špeciálnom vaku,“ informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline Miroslava Ondrichová. Príčiny požiaru zatiaľ nie sú známe a sú predmetom ďalšieho vyšetrovania. Pri požiari sa nikto nezranil.

Hasenie požiaru na vrchu Jedľovina nad obcou Krasňany
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM