Šport

Namakané telá pod Dubňom: Kulturistická špička si to rozdala v Žiline, Slováci sa nestratili

Prvá profesionálna kulturistická súťaž, ktorá sa uskutočnila na Slovensku, spoznala cez víkend mená najlepších. Víťazom mužskej kategórie do 96 kg sa stal Sami al Haddad z Bahrajnu. V meste pod Dubňom však v silnej konkurencii obstáli aj Slováci.

Ilustračný obrázok k článku Namakané telá pod Dubňom: Kulturistická špička si to rozdala v Žiline, Slováci sa nestratili
Zdroj: TASR

Hlavným bodom programu v nedeľnej časti Mozolani víkendu boli súťaže v profesionálnych kategóriách. Na pódiu žilinskej DOXXbet arény sa predstavili profesionálni pretekári vo váhovej kategórii do cca 96 kg. Pozíciu veľkého favorita potvrdil Sami al Haddad, ktorý pod Dubňom ukázal výbornú pripravenosť a za prvé miesto zinkasoval prémiu vo výške 3000 dolárov. Po prechode od amatérov k profesionálom absolvoval Slovák Čambal svoju súťažnú premiéru. V silnej konkurencii sa nestratil a okrem bronzovej medaily získal aj finančnú odmenu 1000 dolárov.

Najväčší úspech spomedzi domácich reprezentantov zaznamenala na Mozolani Pro Classic Natália Lenártová-Révayová. Sympatická Košičanka triumfovala v kategórii Figure pro, čím zaznamenala svoj najväčší úspech v profesionálnej kariére. Nesklamala ani Jana Majerníková, pre ktorú bolo vystúpenie na Mozolani Pro Classic vôbec prvým medzi „profíčkami“. V kategórii Bikiny pro obsadila druhú priečku a na tretie miesto odsunula favorizovanú Nikolu Weiterovú. Slovenskí profesionáli napokon zakončili účasť na prestížnom podujatí ziskom jednej zlatej, jednej striebornej a dvoch bronzových medailí. O druhú sa v kategórii Physique pro postarala Aurélia Grožajová.

Víťazi jednotlivých kategórií získali právo účasti na Olympia víkende 2014, ktorý bude najprestížnejšou profesionálou udalosťou svojho druhu v roku 2014. Absolútnym víťazom amatérskej časti Mozolani Pro Classic sa stal Ukrajinec Olexander Bilous, ktorý triumfoval aj v kategórii do 85 kg.

Výsledky Mozolani Pro Classic:

PRO bodybuilding do (96 kg):

1. Sami al Haddad (Bahr.), 2. Chalid Almohsinawi (Kuv.), 3. Marián ČAMBAL (SR)

Figure pro:

1. Natália LENÁRTOVÁ-REVAYOVÁ (SR), 2. Kati Alanderová (Fín.), 3. Zsuzsanna Toldiová (Maď.)
Bikiny pro: 1. Christina Strom Fjaereová (Nór.), 2. Jana MAJERNÍKOVÁ (SR), 3. Nikola WEITEROVÁ (SR)

Physique pro:
1. Nathalie Falková (Nem.), 2. Oľga Beliaková (Rus.), 3. Aurélia GROŽAJOVÁ (SR)

Absolútne poradie na Mozolani Classic v kulturistike mužov /amatérska časť:/
1. Olexander Bilous (Ukr.), 2. Peter KOVÁČ (SR), 3. Františekl FEJA (SR), 4. Tomáš TABAČIAR (SR), 5. Jozef NAGY (SR)

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM