Jozef Legéň Kultúra

Žilina hostí najväčší medzinárodný festival filmov na svete: Na toto všetko sa môžete tešiť

11. ročník Medzinárodného festivalu outdoorových filmov bude prebiehať v dňoch 22. až 26. októbra 2013 vo Veľkej zasadačke Mestského úradu v Žiline. Návštevníci uvidia 39 filmov v piatich kategóriách. Na podujatie je vstup voľný.

Ilustračný obrázok k článku Žilina hostí najväčší medzinárodný festival filmov na svete: Na toto všetko sa môžete tešiť
Zdroj: TASR

Medzinárodný festival outdoorových filmov v Česku a na Slovensku

Medzinárodný festival je súťažnou putovnou prehliadkou outdoorových filmov a za jedenásť rokov svojej existencie sa stal najväčším filmovým festivalom nielen v Českej republike, ale aj na svete. Filmy sa premietajú na 63 miestach Českej republiky a Slovenska. Prvýkrát sa koná aj v Ruskej federácii v meste Vologda.

Festival je zameraný na športy i život s outdoorovou tematikou, na filmy dobrodružné, extrémne, adrenalínové, ale tiež cestopisné. Festivalu sa zúčastňujú českí, slovenskí a zahraniční autori, filmové štúdiá, národné televízie aj súkromné televízne spoločnosti. Filmy sú jedinečné a neopakovateľné, pretože zobrazujú skutočnosť, ktorá sa reálne odohrala.

Tlačová konferencia za účasti riaditeľa festivalu

Outdoor Films a Mesto Žilina Vás pozývajú na jedinečný festival outdoorových filmov, ktorý sa opäť uskutoční aj v Žiline, ako v jednom z troch miest na Slovensku. Hovorca mesta Pavol Čorba srdečne pozýva všetkých záujemcov na tlačovú konferenciu, ktorá sa uskutoční v utorok 15. októbra 2013 o 11.00 hod na Radnici mesta Žilina. Hosťami budú riaditeľ festivalu Mgr. Jiří Kráčalík a basejumper Roman Dubský.

Medzinárodný festival outdoorových filmov sa uskutoční v Žiline po druhýkrát. Premiéra festivalu v roku 2012 mala medzi divákmi v Žiline veľký ohlas. Outdoor festival finančne podporuje Mesto Žilina. V dopoludňajších hodinách budú premietané filmy špeciálne vybrané pre žiakov základných škôl a stredných škôl.

Program v Žiline

Návštevníci budú mať možnosť si pozrieť súťažné filmy v týchto kategóriách:

1. dobrodružný a extrémny športový film,
2. horolezecký a horský film,
3. dobrodružné vodné športy,
4. cestopisný,
5. poslednou kategóriou je nesúťažný film.

Filmy vytvorili filmári z Nemecka, Francúzska, Kanady, Českej republiky, Švajčiarska, Rakúska, Belgicka, Kazachstanu a zo Slovenska. Zo slovenskej tvorby bude premietaný napr. film „Šalený vychodňar“, ktorý je portrétom basejumpera Romana Dubského.

Viac informácií nájdete na www.outdoorfilms.cz.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM