Michal Demjanovič Rôzne

Najsilnejšie témy týždňa: Spravodajská TOP 5 zo Žiliny

Prejdite si spravodajský týždeň zo Žiliny a regiónu za pár sekúnd. Prinášame vám praktický prehľad najčítanejších tém.

Ilustračný obrázok k článku Najsilnejšie témy týždňa: Spravodajská TOP 5 zo Žiliny
Zdroj: TASR

Žilinská kapela

Obľúbená žilinská hudobná skupina sa skladá z troch členov – Miloša Holáňa, Stanislava Krajčího a Petra Štraucha. Spolu vydali už 6 CD nosičov. Pieseň „Bavme sa všetci až do rána“ vznikla v roku 2015 a nachádza sa na šiestom – najnovšom albume. Hudbu k piesni zložil Peter Kliment a text napísal Pavol Kubica. Viac tu.

Titul najkrajšie mesto Slovenska

Internetový portál Slovakregion už tradične ako každý rok vyhlásil súťaž o najkrajšie mesto Slovenska. Záver hlasovania sa však blíži, a preto treba podporiť naše mesto. Každý hlas sa počíta! Treba tak však urobiť čím skôr, lebo súťaž končí už 31. októbra 2016, a tak je ešte šanca zahlasovať za svojho favorita. Poradie sa môže ľahko zmeniť.

Bytovka na Bratislavskej je neobývateľná

Stav bytového domu na Bratislavskej ulici v Žiline, ktorého obyvateľov museli v utorok (18. 10.) v noci evakuovať pre požiar a dočasne bývajú v telocvični Základnej školy na Hollého ulici, je alarmujúci. Viac informácií tu.

Zábery Žiliny v čase

Ak ste rodeným Žilinčanom, mesto pod Dubňom je vám isto dobre známe. Nie každý si však ešte pamätá, ako vyzeralo v časoch pred desiatkami rokov. Práve vďaka jedinečným čiernobielym záberom z tohto obdobia, spojených s tými aktuálnejšími sa môžeme na pár chvíľ vrátiť v čase. Prinášame vám druhý diel seriálu s unikátnymi zábermi, ktoré zachytávajú mesto v minulosti a dnes.

Tip na výlet

Výlet s priateľmi či rodinou môže byť nezabudnuteľný. A netreba ísť ani ďaleko. Veľký Rozsutec patrí k najbohatším botanickým lokalitám u nás. Často je označovaný za jeden z najkrajších vrchov na Slovensku. Veľký Rozsutec sa stal aj symbolom pohoria a nachádza sa aj v logu národného parku Malá Fatra. Viac tu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM