Michal Demjanovič Rôzne

Nielen pre lokálpatriotov: ZÁBERY Žiliny v čase, ktoré sa oplatí vidieť

Viete, ako vyzeralo naše mesto pred niekoľkými desiatkami rokov? Pozrite si zábery, ktoré zachytávajú zmenu našich ulíc s niekoľkoročným odstupom.

Ilustračný obrázok k článku Nielen pre lokálpatriotov: ZÁBERY Žiliny v čase, ktoré sa oplatí vidieť
Foto: Richard Novák / Zdroj: Historické a dnešné fotografie

Ak ste rodeným Žilinčanom, mesto pod Dubňom je vám isto dobre známe. Nie každý si však ešte pamätá, ako vyzeralo v časoch pred desiatkami rokov. Práve vďaka jedinečným čiernobielym záberom z tohto obdobia, spojených s tými aktuálnejšími sa môžeme na pár chvíľ vrátiť v čase. Prinášame vám druhý diel seriálu s unikátnymi zábermi, ktoré zachytávajú mesto v minulosti a dnes.

Na kombo fotkách tentokrát nájdete pohľad na Hurbanovu ulicu, Hlinkovo námestie, Framborovú ulicu, ale aj hotel Dubná skala či Sládkovičovu ulicu. Všetky si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii!

Ako sami vidíte, desiatky rokov urobili svoje a aj najznámejšie miesta v Žiline si prešli veľkými zmenami. Pri pohľade na fotky, máte pocit, že vyzerali krajšie predtým? Alebo ste radi, že sa zmenili do dnešnej podoby?

Ak máte aj vy fotografie Žiliny s ktorými by ste sa chceli podeliť a viažu sa s krásnymi udalosťami či spomienky, neváhajte nás kontaktovať. Svoje príbehy, fotografie, či spomienky nám môžete poslať na mailovú adresu: demjanovic@global24.sk.

Dobové zábery vs. súčasnosť. ZÁBERY Žiliny v čase, ktoré sa oplatí vidieť
5
Galéria
Foto: Richard Novák / Zdroj: Historické a dnešné fotografie
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM