Soňa Vanovčanová Správy Komunálne voľby

Najmladší žilinský novozvolený poslanec Dominik Hriník (26): Mám jasne stanovené priority

Je najmladším poslancom, ktorého si Žilinčania zvolili do svojho zastupiteľského zboru. Aké má predstavy o komunálnej politike a čo chce dosiahnuť v Žiline?

Ilustračný obrázok k článku Najmladší žilinský novozvolený poslanec Dominik Hriník (26): Mám jasne stanovené priority
Zdroj: Dominik Hriník

Žilinčania si v novembrových komunálnych voľbách zvolili do mestského zastupiteľstva 31 poslancov. Väčšina z nich zasadne na poslanecké miesta opakovane, no štrnásť mien sa objavilo na zastupiteľskom zbore po prvýkrát. Jedným z nováčikov v žilinskom mestskom zastupiteľstve je aj najmladší z poslancov, pedagóg Dominik Hriník.

Svoje zvolenie považuje za veľkú poctu a vďaku vyjadruje všetkým, ktorí mu nielen pomohli s kampaňou, ale prispeli k jeho zvoleniu svojím hlasom. „Budem robiť vsetko čo bude v mojích silách aby som pomohol občanom a mestu Žilina, ďakujem Solinky!“ uviedol Dominik Hriník.

Ako ďalej povedal pre Žilinu24, dlhodobo sleduje dianie v komunálnej politike, zapája sa do občianskych projektov a spoločne s Workout Teamom je iniciátorom realizácie viacerých workoutových ihrísk v meste. Spolu s Karolom Haasom, predsedom Atletickej akadémie v Žiline, sa tiež podieľal na naštartovaní projektu Atletická akadémia Žilina. Patrí aj medzi organizátorov zhromaždení Za slušné Slovensko v Žiline. „Veľkou motiváciu pre vstup do komunálnej politiky pre mňa bola pasivita občanov voči verejným problémom. Bol by som rád, keby sa počas nasledujúceho volebného obdobia pomohlo školám, vzdelávaniu, športu a rozvoju komunít. Aby mesto bolo čisté a všetci sme sa v ňom dobre cítili,“ doplnil Hriník.

Čo by ste na záver odkázali svojim voličom? „Nech oni sú tou zmenou, ktorú chcú vidieť. Lebo na ich podnetoch záleží,“ uzavrel najmladší žilinský poslanec.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM