Rastislav Búgel Kultúra

Najlepšie školské časopisy na Slovensku: Medzi ocenenými aj publikácia z nášho mesta

Zo šiestich desiatok prihlásených vyberala v tomto roku porota súťaže školských časopisov Sila slova. Do kategórií základných škôl, stredných odborných škôl a spoločnej kategórie gymnázií a obchodných akadémií zaslali svoje časopisy školy z celého Slovenska.

Ilustračný obrázok k článku Najlepšie školské časopisy na Slovensku: Medzi ocenenými aj publikácia z nášho mesta
Zdroj: TASR

Najlepším odovzdali v Trnave ocenenia. Súťaž Sila slova vyhlásila Stredná odborná škola energetická (SOŠE) v Trnave už druhýkrát. Tím porotcov z Univerzity sv. Cyrila a Metoda a miestnej televízie hodnotil obsahovú stránku prác nádejných novinárov i celkové vyznenie periodika. „Žiaci, ktorí tvoria školské časopisy, majú veľmi málo príležitostí prezentovať svoju prácu aj mimo svojej školy. Uvedomujeme si náročnosť, ale aj význam tejto práce pre samotné školy, rovnako aj radosť jej tvorcov, ktorú prinášajú dosiahnuté úspechy a ocenenia. A keďže úspech ide ruka v ruke s motiváciou, sú podobné podujatia veľmi významným článkom ocenenia ich práce,“ uviedla organizátorka súťaže zo SOŠE Jarmila Matelová.

Prvé priečky v kategórii základných škôl získali zhodne časopis Idea zo ZŠ Na Závaží v Žiline a Budíček zo ZŠ na Ulici Jána Bottu v Trnave, na druhom mieste skončil Tilgneráčik zo ZŠ na Tilgnerovej ulici v Bratislave, tretí boli Bodka zo ZŠ na Vajanského ulici v Skalici a trnavská Sovička na ZŠ na Ulici Ivana Kraska.

Medzi časopismi SOŠ najviac bodovala Cellula zo Strednej zdravotníckej školy v Trenčíne, na druhom mieste skončil domáci Sibírčan One zo SOŠE a tiež Art news TEN zo Súkromnej strednej umeleckej školy na Halkovej ulici v Žiline. V kategórii časopisov gymnázií a obchodných akadémií porota najvyššie hodnotila Intrák zo Športového gymnázia Trenčín, Gymsen z Gymnázia Ladislava Novomeského v Senici a Nové vierozvesti z Gymnázia sv. Cyrila a Metoda v Nitre.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM