Rôzne

Najkrajšia torta na Slovensku je z rúk Žilinčanky Viktórie: Pozrite to umelecké dielo, FOTO

Titulom v cukrárskej súťaži, v ktorej sa hodnotil vzhľad i chuť, sa pýši Žilinčanka. A nebolo to jediné ocenenie, ktoré putovalo do nášho mesta.

Ilustračný obrázok k článku Najkrajšia torta na Slovensku je z rúk Žilinčanky Viktórie: Pozrite to umelecké dielo, FOTO
12
Galéria
Zdroj: TASR

Žilinčanka Viktória Mikolajová sa so svojou detskou tortou stala absolútnou víťazkou desiateho ročníka súťaže O najkrajšiu tortu Slovenska. Rozhodla o tom vo štvrtok (10. 10.) odborná porota v púchovskom Divadle.

„Jubilejného ročníka súťaže sa zúčastnilo 32 súťažiacich z celého Slovenska,“ informovala organizátorka súťaže a predsedníčka Klubu cukrárov Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov Jozefína Zaukolcová.

V kategórii juniorov (do 21 rokov) získala od poroty najviac bodov torta nazvaná torta Máša a Medveď od Júlie Staníkovej a Bianky Badíkovej z Hotelovej akadémie Žilina.

„V kategórii netradičné torty triumfovala Lucia Mizerová z Ostrova pri Piešťanoch s tortou Nekonečný príbeh. V špeciálnej kategórii – torty drip, nahé, raw, zvíťazila Petra Masárová z Bystričky. Cenu divákov si odniesla Laura Vnuková zo Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Púchove,“ doplnila Zaukolcová.

Podľa predsedu poroty Michala Baniara je hodnotenie diel z roka na rok ťažšie, pretože konkurencia sa mimoriadne vyrovnáva.

„Pred niekoľkými rokmi sme sa len pozreli na stoly a vedeli sme, kto bude víťaz. Teraz je to ťažšie, pretože súťažiaci sa učia, zdokonaľujú sa v technikách, čo sa prejavuje aj na výrobkoch. Pri hodnotení hodnotíme nielen vzhľad, ale aj chuť torty,“ skonštatoval predseda hodnotiacej komisie s tým, že víťazná torta spĺňala všetky náročné kritériá.

Nenechajte si viac ujsť novinky zo Žiliny a okolia a sledujte nás aj na FB.

Pozrite si víťaznú i ostatné torty. Torta Žilinčanky Viktórie Mikolajovej je na prvej fotke v galérii.

Súťaž o najkrajšiu tortu SR
12
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM