Zuzana Gadušová Samospráva

Na žilinskej základke stavili na moderné technológie: Digitálne triedne knihy aj špeciálne kamery!

Základná škola v mestskej časti Žilina-Bánová je od tohto školského roku zameraná na digitálne technológie. Má nadštandardne vybavené triedy.

Ilustračný obrázok k článku Na žilinskej základke stavili na moderné technológie: Digitálne triedne knihy aj špeciálne kamery!
Zdroj: Dnes24.sk

Zameranie Základnej školy, Do Stošky 8 v Žiline-Bánovej od školského roku 2014/2015 na digitálne technológie v praxi znamená najmä zníženie papierovej agendy, prepojenie všetkých systémov do jednotnej digitálnej podoby a celkovú modernizáciu fungovania školy.

Počnúc kamerovým systémom, ktorý monitoruje nezávisle interiér a exteriér – vďaka špeciálnym kamerám dokonca aj v noci, čím sa zabraňuje vandalizmu, cez dochádzkový systém zamestnancov aj žiakov, ktorý umožňuje okamžité spracovanie cez počítač, až po digitálne triedne knihy, pedagogickú dokumentáciu, klasifikačné záznamy, testy, vysvedčenia, domáce úlohy, stravovanie a všetku pôvodne papierovú agendu.

Mesto do projektu prispelo sumou 19 482 €, Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky prispelo sumou 10 000 €, združenie rodičov sumou 2 000 € a občianske združenie Zrniečko sumou 8 000 €.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM