Soňa Vanovčanová Rôzne Správy

Na vrchu Dubová nad Rajcom pribudla nová rozhľadňa: Užijete si z nej takéto výhľady

Aj Rajecká dolina má svoju vyhliadkovú vežu. Týči sa nad Rajcom a než sa k nej dostanete, užijete si prechádzku krásnou prírodou.

Ilustračný obrázok k článku Na vrchu Dubová nad Rajcom pribudla nová rozhľadňa: Užijete si z nej takéto výhľady
27
Galéria
Zdroj: www.rajec.info

Na vrchu Dubová nad Rajcom bola sprístupnená nová rozhľadňa. Stojí na mieste pôvodnej strážnej veže vybudovanej pri Rajeckom hrade a mala by zatraktívňovať lokalitu, v ktorej sa nachádza.

Podľa informácií z Mesta Rajec má nová vyhliadka aj historický význam, keďže je súčasťou náučného chodníka „Okolím Rajeckého hradu“. Návštevníci náučného chodníka môžu pri turistickom výstupe na Dubovú, k rozhľadni, spoznávať miestnu flóru, faunu a históriu prostredníctvom tabúľ náučného chodníka, ktoré sú doplnené o nový prvok – QR kódy a štyri nové popisy na tabuliach turistickej trasy. Tieto poskytujú ďalšie informácie o našom kultúrnom aj prírodnom dedičstve.

Ak nie ste rozhodnutí, kam sa môžete ísť počas víkendu vyvetrať, vyskúšajte najnovšiu vyhliadku v blízkosti Žiliny. Náučný chodník vedie od Mestského múzea v Rajci. Kto lokalitu aspoň trošku pozná, vie, že ho čaká asi hodinový výstup z centra mestečka. Terén je miestami skôr vychádzkový, prejdete však aj ťažšími úsekmi. Výsledok však rozhodne stojí za to.

Toto na vás čaká: Pozrite si FOTOGALÉRIU z výstupu a výhľadov priamo z rozhľadne.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Toto na vás čaká pri Rajci: Pozrite si FOTOGALÉRIU z rozhľadne na vrchu Dubová
27
Galéria
Zdroj: www.rajec.info
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM