Správy

Na Strečne nám pôjde o krk: Známy hrad zažije Noc duchov, tekvíc a strašidiel

Už o pár dní, v predvečer jesenných prázdnin sa na známom hrade pri Žiline budeme báť. A to vďaka podujatiu, ktoré nám predstaví grófa Drakulu, ale zažijeme aj čarodejnice a starých bosorákov.

Ilustračný obrázok k článku Na Strečne nám pôjde o krk: Známy hrad zažije Noc duchov, tekvíc a strašidiel
Zdroj: TASR

Noc duchov, tekvíc a strašidiel v stredu 28. októbra, v predvečer jesenných prázdnin, bude záverečným podujatím na hrade Strečno. Uskutoční sa od 18. do 21. hod.

„Ako nám avizovali strašidlá, ktoré sa už pomaly zlietajú nad hradom, na Strečne pôjde o krk, preto si treba obliecť rolák a vziať šál,“ povedala Katarína Repáňová, správkyňa hradu Strečno: „Improvizačné divadlo Kapor na scéne na hlavnom nádvorí predstaví Grófa Drakulu a my zistíme, či sa táto transylvánska celebrita dokáže zbaviť svojej závislosti a potlačiť v sebe túžbu po ľudskej krvi,“ priblížila správkyňa.

Dodala, že skupina historického šermu Wagus z Trenčína privedie hladné čarodejnice, starých bosorákov, hradných duchov a nespútaných šermiarov. Atmosféru noci ozvláštnia hradní delostrelci, či originálna a pútavá ohňová šou v podaní skupiny Black Evils. „Na zahriatie budeme ponúkať čaročaj a ak sa nad hradom objavia iba strašidlá a nie mraky, môžeme pozorovať aj hviezdnu oblohu,“ doplnila Repáňová. Podujatie je vhodné pre deti staršie ako 10 rokov. Posledný vstup je naplánovaný na 20.30 hod.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM