Futbal

MŠK Žilina prišla o hráča základnej zostavy: Stiahol ho k sebe Adrián Guľa

Krátko pred štartom jarnej časti Fortuna ligy prišla Žilina o skúseného hráča. V košiari šošonov lovil ich bývalý tréner.

Ilustračný obrázok k článku MŠK Žilina prišla o hráča základnej zostavy: Stiahol ho k sebe Adrián Guľa
Zdroj: TASR

V tíme českého futbalového vicemajstra Viktoria Plzeň bude počas jarnej časti ligy pôsobiť argentínsky stredopoliar Iván Díaz, ktorý doteraz obliekal dres MŠK Žilina. Diáz prichádza do Plzne na polročné hosťovanie s možnou následnou opciou.

Portál novinky.cz informuje, že 27-ročný futbalista, ktorý v mládežníckych kategóriách hrával za River Plate i grécky Panathinaikos Atény, sa vo štvrtok pripojí k tímu.

„Verím, že pomôže zvýšiť konkurenciu v tíme,“ uviedol na margo novej posily slovenský tréner Viktorie Plzeň Adrián Guľa.

Diáza veľmi dobre pozná, je to už tretíkrát, čo Diáz prichádza do klubu, ktorý trénuje. Od roku 2012 pôsobili spolu v Trenčíne, v roku 2016 si Diáza po jeho krátkom pôsobení v Argentíne stiahol Guľa do Žiliny. „Viktoria je špičkový klub, urobím všetko preto, aby som sa v nej presadil,“ uviedol Diáz pre české médiá.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

U „viktoriánov“ bude nosiť dres s číslom 6, teda bude mať rovnaké číslo ako slovenský stredopoliar Roman Procházka, ktorý počas zimnej prestávky odišiel z Plzne do poľského Górniku Zabrze. Plzeň odštartuje jarnú časť sezóny v nedeľu 16. februára na ihrisku Opavy.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM