Barbara Dallosová Šport

Trápilo ju zdravie, aj tak zvalcovala súperky: Žilinčanka Sarah mieri na európsky šampionát

Mladú žilinskú športovkyňu v tvrdej konkurencii potrápili aj zdravotné komplikácie. Napriek tomu si bojovníčka Sarah odniesla nomináciu na majstrovstvá.

Ilustračný obrázok k článku Trápilo ju zdravie, aj tak zvalcovala súperky: Žilinčanka Sarah mieri na európsky šampionát
Zdroj: Karate klub Žilina

Reprezentantke žilinského karate klubu AC UNIZA Žilina Sarah Hrnkovej sa podarilo vybojovať nomináciu na Majstrovstvá Európy dorastencov, juniorov a U21 v karate. Portál Žilina24 o tom informoval tréner zo žilinského klubu Ján Novosad.

Posledný a veľmi dôležitý krok k nomináci musela Sarah zvládnuť v tvrdej konkurencii na turnaji GRAND PRIX CROATIA v chorvátskom Samobore. A ľahké to rozhodne nemala.

,,Jej účinkovanie na tomto turnaji výrazne komplikovali zdravotné problémy, no napriek tomu sa cez súperky z Bosny a Hercegoviny a Talianska prebojovala až do štvrťfinále. Tam už nestačila na ukrajinskú majsterku Európy, s ktorou napriek hendikepu vybojovala vynikajúci zápas," opisuje výkony svojej zverenkyne tréner.

Zatnúť zuby a aj napriek nepriazni okolností bojovať sa ale mladej športovkyni oplatilo. Účasť vo štvrťfinále bola napokon pre Sarah rozhodujúcim faktorom v nominačnom boji. Majstrovstvá Európy, na ktorom nás bude reprezentovať, sa uskutočnia 7.-9. februára v Budapešti.

Nenechajte si viac ujsť novinky zo Žiliny a okolia a sledujte nás aj na FB.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM