Futbal Šport

Šošoni odštartovali zimnú prípravu: Káder, rozpis zápasov aj slová nového trénera

Príprava pred jarnou časťou započala. Prinášame kompletný prehľad o plánoch žilinského áčka pre každého fanúšika.

Ilustračný obrázok k článku Šošoni odštartovali zimnú prípravu: Káder, rozpis zápasov aj slová nového trénera
Zdroj: TASR

Aj futbalisti aktuálne druhého tímu Fortuna ligy začali v utorok so zimnou prípravou pred jarnou časťou sezóny 2019/2020. S výnimkou Samuela Petráša, Kristiána Valla, Adama Kopasa, Branislava Sluku, Jána Bernáta a Dávida Ďuriša, ktorí sú pri reprezentácii do 21 rokov v Turecku, začal prípravu kompletný káder nového trénera Pavla Staňa.

Staňo: Neprichádzam do nového prostredia

Najväčšia zmena v tíme nastala na trénerskom poste. Po odchode Jaroslava Kentoša k reprezentačnému výberu do 21 rokov prišiel k mužom Pavol Staňo, ktorý v klube pôsobil ako asistent a videoanalytik v projekte B+U19.

,,Neprichádzam do úplne nového prostredia. Hráčov už poznám, ale kvalitu hráča a kvalitu jeho osobnosti človek spozná až v kritických momentoch. Na to, akí hráči skutočne sú, nám dá odpoveď až tréningový proces," prezradil tréner A-tímu MŠK. V novom prostredí sa neocitnú ani asistenti, kormidlo tímu bude popri Staňovi držať slovensko-talianske duo Mário Auxt a Attila Malfatti.

,,Realizačný tím bol doplnený ľuďmi, ktorí už v štruktúrach klubu pôsobili. Asistentmi budú Mário Auxt a Attila Malfatti," doplnil Staňo.

Boženík zatiaľ zostáva

Pri tíme zostáva aj tréner brankárov Miroslav Seman a zvyšní členovia pôvodného realizačného tímu. Prípadné odchody zatiaľ nie sú na programe dňa, v kádri MŠK nepribudla ani žiadna nová tvár: ,,Futbal je dynamický na ihrisku aj v zákulisí. Prípadné zmeny sa vylúčiť nedajú, začíname však s kádrom, ktorý skončil jesennú časť. Doplnia ho aj noví hráči z B-mužstva," dodal Staňo.

Najväčší otáznik visel nad budúcnosťou Róberta Boženíka. Útočník MŠK sa po medializovaných problémoch objavil na prvom tréningu Staňovho tímu. ,,Momentálne neriešim prestup, v tejto chvíli som hráčom Žiliny, a kým som v Žiline, budem odvádzať sto percent. Zatiaľ o serióznych ponukách neviem, je to skôr otázka na vedenie klubu," reagoval na otázku o najbližších týždňoch slovenský reprezentant. Boženíka prekvapil odchod trénera Kentoša k reprezentácii do 21 rokov, na príchod Pavla Staňa k A-tímu reagoval rodák z Terchovej pozitívne: „Ja ho poznám už trochu dlhšie, je to výborný odborník s bohatými hráčskymi skúsenosťami. Verím, že ich využije aj v trénerskej praxi. Je to navyše veľmi dobrý človek, som rád, že práve on nahradil trénera Kentoša, ktorý tu odviedol vynikajúcu robotu.“

Prvým súperom bude Podbrezová

Prvý prípravný zápas čaká na Žilinčanov o týždeň, 14. januára proti Podbrezovej na domácom trávniku. Ani tentokrát nebude v príprave chýbať sústredenie v Spojených arabských emirátoch. ,,Prvé dva týždne budú o tvrdej práci, ktorá bude prepletená taktickými vecami. Do Emirátov už pôjdeme so snahou ukázať natrénovaný herný prejav v zápasoch s náročnými súpermi," uviedol Staňo.

Ambíciou tímu do ďalšej časti sezóny je aj atraktívnejší herný prejav. ,,Diváci vyžadujú nasadenie, behavosť a srdce. Vždy som tvrdil, že divák odpustí chybičku krásny, ak vidí ochotu pracovať. Aj s tým ideme do prípravy,„ povedal žilinský tréner, ktorý načrtol aj výsledkové ambície tímu, ktorému momentálne v tabuľke patrí druhé miesto tabuľky s 10-bodovou stratou na prvé miesto: ,,Budeme sa snažiť udržať si aktuálnu 2. pozíciu či prípadne ‚poštekliť‘ prvý Slovan. Herný prejav by však mal ísť ruka v ruka s výsledkami, preto sa budeme snažiť oprieť ich práve o predvedenú hru.“

MŠK sa v príprave stretne aj s majstrom Lotyšska či 4. tímom najvyššej súťaže v Kazachstane. Na sústredení čaká tím aj súper z Uzbekistanu či Malajzie. Generálku absolvujú „šošoni“ doma proti poľskému GKS Tychy, prvý duel jarnej časti Fortuna ligy je na programe 16. februára, opäť doma, proti Zlatým Moravciam.

Prípravné zápasy:

  • 14. januára: MŠK Žilina – Podbrezová (Štadión MŠK Žilina)
  • 18. januára: Baník Ostrava – MŠK Žilina (Ostrava, 13.00)

Sústredenie v SAE:

  • 25. januára: dvojzápas: FC Tobol – MŠK Žilina (11.00 SEČ), FK Pachtakor Taškent – MŠK Žilina (13.30)
  • 29. januára: dvojzápas: FC Riga – MŠK Žilina (12.00), Johor DT FC – MŠK Žilina (14.30)
  • 8. februára: MŠK Žilina – GKS Tychy (generálka, Štadión MŠK Žilina, 14.00)

Nenechajte si viac ujsť novinky zo Žiliny a okolia a sledujte nás aj na FB.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM