Michal Demjanovič Kultúra

Môžeme sa tešiť, ďalší víkend je už pred nami: Podujatia v Žiline, ktoré vám spríjemnia voľné dni

Ani sme sa nenazdali a ďalší víkend už klope na dvere. Čo budete robiť počas blížiacich sa voľných dní? V Žiline môžte zažiť aj tieto akcie.

Ilustračný obrázok k článku Môžeme sa tešiť, ďalší víkend je už pred nami: Podujatia v Žiline, ktoré vám spríjemnia voľné dni
Zdroj: TASR

Festival horského filmu a dobrodružstva

16. – 18. 9. 2016, Stanica Žilina – Záriečie

Účasť na festivale potvrdil známy slovenský dokumentarista Pavol Barabáš, ktorý uvedie svoj najnovší dokument Sloboda pod nákladom o vysokohorských nosičoch v Tatrách. O pokuse vystúpiť na Everest ťažkou Boningtonovou cestou prídu porozprávať účastníci tohtoročnej expedície Ján Madarás a Michal Novota.

3T v divadle

16. 9. 2016, o 19:00, mestské divadlo, Žilina

Majstri situačného a improvizačného divadla Tri tvorivé tvory ̶ Juraj „Šoko" Tabaček, Lukáš „Pucho" Púchovský a Stanislav „Stanley" Staško opäť na našich divadelných doskách. Nová a nepredvídateľná divadelná improvizácia, spoločné dobrodružstvo hercov a divákov, cesta do krajiny fantázie a temných zákutí ľudskej predstavivosti, kde neplatia žiadne obmedzenia, premiéra a derniéra zároveň. Neopakovateľný zážitok z tvorivého procesu a vzniku predstavenia priamo pred očami divákov.

Hody v Čičmanoch

17. – 18. 9. 2016, Čičmany

Počas dvoch dní je pre návštevníkov pripravený bohatý kultúrny a športový program.

Žilinský mestský polmaratón

17. 9. 2016, o 14:00, Hlinkovo námestie

Vlna športovcov, bežcov a milovníkov pohybu sa stretne na Hlinkovom námestí kde sa budú snažiť prekonať trasu dlhú 21, 097,5 km. Trať povedie Horným aj Dolným valom v historickom centre Žiliny. Minuloročný rekord účastníkov je 332 bežcov. Organizátori očakávajú, že tento ročník prekonajú účastnícky rekord.

Falošná minca

17. 9. 2016, o 19:00, Mestské divadlo, Žilina

Falošná minca nie je na Slovensku príliš známa hra a svojím rozsahom patrí skôr k autorovým komornejším dielam. Maxim Gorkij ju napísal v období, keď hľadal nové formy pre svoje hry. Nápad v ňom údajne vzbudil Stanislavskij, keď ho v rokoch 1910–1912 navštívil v emigrácii na Capri, kde spolu diskutovali o potrebe vytvorenia novej formy melodrámy a rovnako o improvizačnom materiáli pre štúdio MCHAT-u.

Nedeľné popoludnia pre deti

18. 9. 2016, o 15:00, ZOC Max, Žilina

Zábavno-obchodné centrum MAX pozýva vás a vaše ratolesti aj po prázdninách na kultúrne nedeľné popoludnia plné zábavy a smiechu, ktoré sa budú konať vždy v nedeľu o 15:00 na prízemí pri hlavnom vstupe do centra. 18. septembra vám úsmev na tvárach vyčarí Divadlo HAPPY so svojim interaktívnym predstavením Záhada v Zoopotámii.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM