Iné športy

Mladé kobylky súperov nešetria: Žilinčania zavelili k obratu enormným tlakom!

Florbal 1. liga mužov pokračovala 9. a 10. kolom v domácom prostredí v Rosinkej hale v Žiline. Rezerva kobyliek odohrala náročné zápasy s ašpirantami na postup do extraligy. V prvom zápase chceli kobylky oplatiť prehru bratislavskému tímu z úvodného dvojkola ligy. Druhý zápas ponúkol ozajstnú drámu.

Ilustračný obrázok k článku Mladé kobylky súperov nešetria: Žilinčania zavelili k obratu enormným tlakom!
Zdroj: Dnes24.sk

9. kolo: FBC GRASSHOPPERS AC UNIZA Žilina „B“ – ŠK LIDO Prírodovedec – 14:9 (3:4, 6:2, 5:3)

Góly Grasshoppers B: 9., 44., 59. Grlický, 31., 43., 57. Vavrica, 16., 40. Hrín M., 24., 33. Miške, 33., 56. Koščo D., 12. Koščo M., 27. Hrín A.

  • Vylúčenia: 1:1
  • Rozhodovali: Panis, Pánči
  • Počet divákov: 15

V dôležitom zápase, v ktorom body do tabuľky chceli získať obe mužstvá, sa od prvej minúty hral rýchly a kombinačný flórbal, v ktorom dominovali hlavne útoky. Lido síce vstúpilo do zápasu lepšie, rýchlo sa ujalo dvojgólového vedenia, no kobylky sa úspešne doťahovali, keď prvá tretina nakoniec v pomere 3:4. V druhej tretine prevzali iniciatívu Žilinčania. Už v 6 minúte otočili zápas vo svoj prospech a do konca tretiny odskočili Lidu na rozdiel 3 gólov. Lepšia kondícia a rýchlosť mladých Žilinčanov robila súperovi problémy aj v tretej tretine, a tak kobylky zaslúžene zvíťazili.

Zostava Grasshoppers B: Sak, Solárik – Kozaňák, Hrín A., Šimurka, Petrovič, Miške, Lelák, Koščo M., Francl, Koščo D., Tkáčik, Hrín M., Štefanko, Dorčík, Masarovič, Hruška, Grlický, Vavrica, Tréner: Hrnčiar.

10. Kolo: TJ A – FbO Nižná – FBC GRASSHOPPERS AC UNIZA Žilina „B“ – 7:8 (2:1, 3:1, 2:6)

Góly Grasshoppers B: 38., 46, 56. Dorčík , 43., 48. Hrín, 5. Vavrica, , 43. Koščo D., 58. Jurčík

  • Vylúčenia: 2:3
  • Rozhodovali: Varga, Boháčová
  • Počet divákov: 28

Vo večernom zápase proti rezerve kobyliek nastúpil líder 1. ligy mužov a zatiaľ jediné nezdolané mužstvo FbO Nižná. Žilinské a oravské mužstvo sa veľmi dobre poznajú a zápasy vo všetkých vekových kategóriách bývajú vždy napínavé a vyrovnané. Proti sebe nastúpilo hneď niekoľko ašpirantov na juniorský reprezentačný dres Slovenka, čo len umocňovalo prestíž zápasu.

Zápas bol od začiatku vyrovnaný. Šťastnejšia bola po prvej tretine Nižná, keď dokázala streliť o jeden gól viac. V druhej tretine prišli veľké chvíle oravského celku. Dva rýchle góly v rozmedzí 1 minúty Žilinčanmi otriasli a v 15. minúte bol už priebežný stav hrozivých 5:1. Rezerva kobyliek v tretej tretine ukázala veľkú bojovnosť a športovú nezlomnosť. Súpera kobylky dostali pod ohromný tlak, ktorý vygradoval víťazným gólom necelé 3 minúty pred koncom zápasu. Zostava Grasshoppers B: Sak, Solárik – Kozaňák, Šimurka, Petrovič, Miške, Lelák, Koščo M., Francl, Koščo D., Hrín M., Štefanko, Dorčík, Masarovič, Hruška, Grlický, Vavrica, Jurčík, Scheer, Bobuľa Tréner: Hrnčiar.

Na domácej palubovke rezerva kobyliek uspela v oboch náročných zápasoch a pripísala si tak cenné 4 body do ligovej tabuľky. Pred blížiacim sa extraligovým kolom sa vo výbornom svetle ukázali hlavne mladíci Grlický, Vavrica, Dorčík, ktorých podporil skúsený Michal Hrín. V mužskej kategórii však výborné zápasy odohrali, ešte len dorastenci Miške a Solárik.

foto. ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM