Soňa Vanovčanová Rôzne Správy

Mimoriadna situácia v troch okresoch Žilinského kraja: Kalamitu vyhlásilo 104 samospráv

Mimoriadna situácia v súvislosti so snehovou kalamitou v Žilinskom kraji platí aj v stredu vo všetkých obciach okresov Námestovo, Čadca a Kysucké Nové Mesto. Situácia v žilinských obciach sa zmenila.

Ilustračný obrázok k článku Mimoriadna situácia v troch okresoch Žilinského kraja: Kalamitu vyhlásilo 104 samospráv
Zdroj: Prezídium HaZZ

Mimoriadna situácia v súvislosti so snehovou kalamitou v Žilinskom kraji platí aj v stredu vo všetkých obciach okresov Námestovo, Čadca a Kysucké Nové Mesto. Mimoriadnu situáciu hlásia aj v okresoch Liptovský Mikuláš a Ružomberok. Informoval o tom vedúci odboru krízového riadenia Okresného úradu v Žiline Ľubomír Hollý.

Doplnil, že v Žilinskom kraji je momentálne vyhlásená mimoriadna situácia celkom v 104 samosprávach, evideuje sa havarijný stav mosta na štátnej ceste I/59 v obci Nižná a živelná pohroma – aktívna svahová deformácia hornín a cestného telesa v obcei Turček v okrese Turčianske Teplice.

V okrese Žilina je mimoriadna situácia vo Varíne, v obciach Lutiše, Lysica, Terchová a Belá.

Ťažká vyslobodzovacia hasičská technika je podľa riaditeľa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline Jaroslava Kapusniaka od utorka (15. 1.) rána k dispozícii v 11 lokalitách Žilinského kraja. Počas dňa zasahovalo 60 hasičov v okresoch Čadca, Žilina a Námestovo. Na Oravu v utorok v noci dorazil aj špeciálny plávajúci transportér z Malaciek, ktorý slúži najmä v neprístupných lokalitách a osadách na evakuáciu osôb a majetku.

Vojaci zo Žiliny a Martina pomáhali od utorka na hornej Orave pri odstraňovaní následkov snehovej kalamity. Na miesto prišiel aj minister obrany SR Peter Gajdoš (SNS), aby preveril, akú ďalšiu pomoc môžu miestnym obyvateľom ozbrojené sily poskytnúť. Profesionálni vojaci sú pripravení zasiahnuť aj v ďalších obciach a mestách v prípade, že si to situácia vyžiada.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM