Rôzne Správy

Mimoriadna situácia v ďalšej obci Žilinského okresu: Kalamita aj v Dolnej Tižine

Mimoriadnu situáciu vyhlásila v stredu ráno pre problémy so snehom aj obec Dolná Tižina v okrese Žilina. Okrem nej pretváva krázový stav ešte v troch ďalších obciach.

Ilustračný obrázok k článku Mimoriadna situácia v ďalšej obci Žilinského okresu: Kalamita aj v Dolnej Tižine
Zdroj: TASR

Mimoriadnu situáciu vyhlásila v stredu ráno pre problémy so snehom aj obec Dolná Tižina v okrese Žilina. Iinformoval o tom vedúci odboru krízového riadenia Okresného úradu v Žiline Ľubomír Hollý.

„V dôsledku extrémneho sneženia došlo v katastri obce Dolná Tižina k výraznému obmedzeniu prejazdnosti a zjazdnosti na miestnych komunikáciách a ceste III. triedy. Žiadame občanov, ktorí majú technické vybavenie na odpratávanie snehu, aby sa prihlásili na obecnom úrade. Taktiež žiadame o preparkovanie áut, ktoré bránia zimnej údržbe a prejazdnosti ciest,“ informuje obec o vyhlásení mimoriadnej situácie na svojej internetovej stránke.

Mimoriadna situácia je v obciach Dolná Tižina, Terchová, Belá a Lutiše.

Územie Žilinského kraja zasiahlo uplynulý týždeň intenzívne sneženie. Následkom zlých poveternostných podmienok a hustého sneženia kolabovala doprava, na cestách dochádzalo k nehodovým udalostiam, tvorili sa kolóny a viaceré samosprávy mali problémy s odpratávaním snehu či sprejazdnením ciest. Počet samospráv v kraji, ktoré v dôsledku snehovej kalamity vyhlásili počas minulého týždňa mimoriadnu situáciu, sa vyšplhal na 17.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM