Igor Petrík Správy

Mestskí v Žiline dvíhajú k tínedžerom varovný prst: Žiadne oslavy po vysvedčení, takéto pokuty hrozia!

Pred blížiacim sa koncom školského roka sú v strehu aj policajti. V žilinských podnikoch a prevádzkach budú kontrolovať, či tam náhodou neobjavia neplnoleté osoby s pohárikom v ruke. Ak sa tak stane, zákonný zástupca takejto osoby môže dostať pokutu do 33 eur a mladistvý pokarhanie.

Ilustračný obrázok k článku Mestskí v Žiline dvíhajú k tínedžerom varovný prst: Žiadne oslavy po vysvedčení, takéto pokuty hrozia!
Zdroj: TASR

Pretože sa blíži koniec školského roka, mestská aj štátna polícia bude v žilinských podnikoch a prevádzkach vo zvýšenej miere kontrolovať, či tam nepodávajú alkohol neplnoletým.

„Mestská polícia Žilina upozorňuje, že v zmysle zákona o ochrane pred zneužívaním alkoholických nápojov sa maloletá osoba do 15 rokov nesmie zdržiavať bez dozoru svojich zákonných zástupcov po 21.00 hod. na verejne prístupných miestach, v ktorých sa podávajú alkoholické nápoje. Zároveň platí, že neplnoleté osoby nesmú požívať alkoholické nápoje alebo iné návykové látky,“ informoval Pavol Čorba, hovorca mesta Žilina.

Dodal, že v opačnom prípade môže obec uložiť zákonnému zástupcovi maloletého finančnú sankciu až do výšky 33 eur a mladistvému uloží obec pokarhanie. „V odôvodnených prípadoch je možné zakázať navštevovať verejne prístupné miesta a miestnosti, v ktorých sa podávajú alkoholické nápoje. V zmysle tohto zákona môžu byť postihnuté aj osoby, ktoré umožnia neplnoletým požiť alkoholické nápoje a iné psychotropné látky,“ doplnil hovorca.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM