Jozef Legéň Samospráva

Mesto ide vo veľkom opravovať: Zimný štadión a krytá plaváreň vyzerajú zvonka dobre, avšak...

Mesto Žilina má na tento rok naplánované opravy zimného štadiónu a krytej plavárne. Podľa primátora Žiliny Igora Chomu sú zariadenia a technológie v týchto objektoch v katastrofálnom stave a mesto na ich prevádzku a údržbu míňa nesmierne veľké peniaze.

Ilustračný obrázok k článku Mesto ide vo veľkom opravovať: Zimný štadión a krytá plaváreň vyzerajú zvonka dobre, avšak...
Zdroj: YouTube.com

Radnica Žiliny má v tomto roku v pláne opraviť dva dôležité objekty v meste. Vedenie mesta sa ide venovať zimnému štadiónu z pohľadu statiky strechy, ktorá si naisto vyžaduje nejaké zásahy. Ďalej plánujú opraviť technológie v Mestskej krytej plavárni, ktorá je podľa primátora v žalostnom stave.

„Dal som spracovať zoznam všetkých investícií, ktoré je treba urobiť do zariadení technológii jednak zimného štadióna a mestskej krytej plavárne,“ povedal ešte v januári primátor Žiliny Choma.

Mestská krytá plaváreň má za sebou už dlhú existenciu. Výstavba sa začala v roku 1959 a prví návštevníci si mohli zaplávať už 15. 7. 1963. V rokoch 1991 – 1996 prebehla veľká celková rekonštrukcia objektov. Podľa primátora Žiliny Igora Chomu však krytá plaváreň je v katastrofálnom stave a len čaká, kedy niečo buchne.

„Mestská krytá plaváreň zvonku alebo aj zvnútra, tam kde chodí verejnosť, vyzerá veľmi dobre. Ten pohľad, keď pôjdete do vnútra a pozriete na tú technológiu, je žalostný. Je to úplne katastrofálny stav a ja už len čakám, kedy niečo buchne, veľmi by som si to neprial pochopiteľne. Ideme tento rok do postupnej opravy technológii aj jedného aj druhého objektu, pretože sú v katastrofálnom stave a stoja nás nesmierne veľké peniaze ich prevádzka a údržba,“ dodal Choma.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM