Rôzne

Mažoretky v Žiline oslávili svoj krásny úspech: Pozrite si FOTKY z pochodu aj z ich pozoruhodného triumfu

V stredu sme vás informovali o netradičnom pochode cez Mariánske námestie, ktorým žilinské mažoretky Diana oslávili významný úspech na nedávnych Majstrovstvách Európy v Brne. Pozrite si v galérii, ako to na súťaži vyzeralo.

Ilustračný obrázok k článku Mažoretky v Žiline oslávili svoj krásny úspech: Pozrite si FOTKY z pochodu aj z ich pozoruhodného triumfu
Zdroj: Dnes24.sk

V slávnostnom sprievode, ktorým predstavili svoje víťazné formácie z majstrovstiev Európy v Brne 2015, prešli v stredu Mariánskym námestím žilinské mažoretky Diana. Pochod ukončili pri Radnici mesta Žilina, kde ich očakával primátor Igor Choma, aby im za dosiahnuté výsledky osobne zagratuloval. "Mažoretky Diana nám opäť spravili radosť tým, že sa presadili na medzinárodnej súťaži. Mňa osobne, ale aj mesto Žilina veľmi teší váš úspech a prajem vám, aby takýchto úspechov bolo čoraz viac,“ povedal primátor Choma.

Ako pripomenul Pavol Čorba, hovorca mesta Žilina, mažoretky na európskom šampionáte v Brne na konci augusta získali tri pódiové umiestnenia. Seniorky (od 15 rokov) obsadili prvé miesto v kategórii baton (palička) veľká formácia. Juniorky (od 9 do 14 rokov) obsadili v tej istej kategórii taktiež prvé miesto a kadetky (od 8 do 11 rokov) v rovnakej kategórii obsadili druhé miesto.

Vedúca súboru Diana Ľudmila Štefková doplnila, že šampionát trval štyri dni. „Bolo tam 15 štátov, 90 skupín, 352 sólo formácií, 247 choreografií. Dohromady bolo choreografií takmer 599, lebo disciplíny sú rôzne,“ priblížila.

Príprave mažoretiek sa venuje vedúca súboru Ľudmila Štefková. Osobnými trénerkami sú Andrea Funtiková, Lucia Ľuptáková a Ivana Matejovičová. Žilinské mažoretky Diana z Centra voľného času v Žiline budúci rok oslávia 25 rokov svojej existencie. Za tie roky nazbierali mnoho ocenení. Od 1. septembra sa môžu prihlásiť nové členky od 5 do 9 rokov.

V našej galérii sa môžete pozrieť, ako to na Majstrovstvách sveta 2015 v Brne vyzeralo, ale tiež, ako sa mažoretky predviedli na Mariánskom námestí.

Foto: mesto Žilina, Žilinské mažoretky DIANA

FOTO: Mažoretky Diana prešli námestím, oslávili triumf na európskom šampionáte
17
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM