Kultúra

Masky ovládli Žilinu: Najväčší fašiangový festival prilákal stovky ľudí

Na najväčšom fašiangovom festivale na Slovensku sa v Žiline predviedlo 350 masiek z Kysúc, Oravy, Rajeckej a Terchovskej doliny i východoslovenských Giraltoviec.

Ilustračný obrázok k článku Masky ovládli Žilinu: Najväčší fašiangový festival prilákal stovky ľudí
Foto: Iveta Hrabovská

Žilinskými ulicami sa po roku opäť prehnali stovky fašiangových maškár. Hudbou, spevom a tancom bavili prizerajúcich sa Žilinčanov.

Na najväčšom fašiangovom festivale na Slovensku Carneval Slovakia Žilina 2013 sa predviedlo 350 masiek z Kysúc, Oravy, Rajeckej a Terchovskej doliny i východosloven­ských Giraltoviec.

V úlohe kráľovnej festivalu sa predstavila herečka a speváčka Barbora Švidraňová, kráľom deviateho ročníka bol herec a improvizátor Lukáš Pucho Puchovský.

„Opäť sme videli neuveriteľné množstvo nádherných nových masiek. Pre mňa je karneval vždy iba začiatkom toho bláznenia, lebo v sobotu ráno odchádzam na štvordňové turné po dedinách. Za jeden deň prejdem aj 27 dedín a vyberám nové masky na budúce ročníky. Všetko pripravujeme na jubilejný desiaty ročník, ktorý by mal byť už medzinárodný. Dúfam, že bude aj viac dní, aby boli radovánky celotýždenné,“ povedal spoluorganizátor festivalu Ivan Köhler.

„Tradície, ktoré máme, treba dodržiavať. A toto sú naozaj veci, ktoré nás spájajú. Svojím spôsobom je to aj akcia, ktorá podporuje cestovný ruch. Na desiatom ročníku už môže byť 500 masiek, takže rozhodne to má vplyv na rozvoj regiónu,“ dodal primátor Žiliny Igor Choma.

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM