Jaroslav Dodok Kultúra

Mamičky sa majú na čo tešiť: Vieme, ako sa bude v Žiline oslavovať ich najväčší sviatok!

Deň matiek sa bude v našom meste oslavovať vo veľkom štýle. Aj tento rok sa mamám bude vzdávať vďaka prejdením symbolickej míle. Aký program si pre vás pripravili organizátori?

Ilustračný obrázok k článku Mamičky sa majú na čo tešiť: Vieme, ako sa bude v Žiline oslavovať ich najväčší sviatok!
Zdroj: TASR

Medzinárodný deň matiek je jedna z najkrajších príležitostí ako svojej mame poďakovať a oceniť všetko, o čo sa zaslúžila. Aj preto si v Žiline tento deň opäť získa veľkú pozornosť. V sobotu 7.mája sa v našom meste uskutoční ďalší ročník podujatia Míľa pre mamu.

Vyzdvihnúť jedinečnosť a nenahraditeľnosť matiek je cieľom tohto víkendového podujatia. Spoločný program venovaný všetkým matkám sa začne o 15-tej hodine v žilinskom lesoparku Chrasť. Organizátorom podujatia je Materské centrum Nezábudka a Detský folklórny súbor HAJOVček, ktorý sa predstaví aj v samotnom programe.

Štart Míle pre mamu bude sprevádzať živá ľudová hudba. Symbolickú míľu si budete môcť prejsť pešo, na bicykli, s dieťatkom v kočíku či na pleciach. Ak sa aj trochu zapotíte, vložíte do tohto podujatia kus seba ako darček všetkým mamičkám na Slovensku.

V sobotu 7. mája sa máte skutočne na čo tešiť. Súčasťou sprievodného programu bude aj súťaž o najlepší mamičkin koláčik. S tradíciami v srdci si tak budete môcť zaspomínať na všetky kulinárske špecialitky z rúk mám.

Prečítajte si aj:

Za krásami netreba cestovať cez pol sveta: 3 dediny pri Žiline, ktoré by mal poznať každý

Zdroj: Mesto Žilina
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM