Rôzne

Malebné fotky, ktoré vám pohladia dušu: Pokochajte sa krásou dobových záberov z okolia Žiliny

Okolie Žiliny tvorí množstvo obcí a každá má svoju históriu. Časť z nej zachytávajú aj dobové fotografie, ktoré ukazujú, ako sa v priebehu rokov menili. V našej galérii sa môžete pozrieť, ako niektoré obce vyzerali kedysi.

Ilustračný obrázok k článku Malebné fotky, ktoré vám pohladia dušu: Pokochajte sa krásou dobových záberov z okolia Žiliny
Zdroj: Dnes24.sk

Už minulý týždeň ste si mohli pozrieť (foto)články zobrazujúce, ako vyzerali niektoré obce pri Žiline v priebehu rokov. Teraz sa môžete pozrieť na ďalšiu dvojicu obcí Hvozdnica, Podhorie a na mesto Rajecké Teplice s neďalekými Slnečnými skalami.

Obec Hvozdnica – Pomenovanie obce prešlo počas histórie rôznym vývojom. Napríklad Hozucha od roku 1250, od roku 1471 Howoznycze, či Fürészfalu, ako znel jej pomaďarčený názov koncom 19. storočia.

Obec Podhorie – Rozkladá sa na juhozápad od Žiliny v malebnom prostredí slovenského unikátu – Súľovských skál. Neďaleko sa nachádza Lietavský hrad.

Mesto Rajecké Teplice a Slnečné skaly – Prírodné termálne liečebné kúpele v tomto meste patria medzi najznámejšie a najpríťažlivejšie na Slovensku. Súčasťou mesta a kúpeľov sú dva parky jeden vo francúzskom štýle a druhý v anglickom. Pod správu Rajeckých Teplíc spadá aj mestská časť Poluvsie. Neďaleko mesta je prírodná rezervácia Slnečné skaly. Nachádzajú sa v katastrálnom území obcí Poluvsie a Porúbka a zaberajú plochu 90,54 ha.

Prečítajte si tiež:

Obce pri Žiline na dobových fotografiách: Spoznali by ste ich aj dnes?

Terchová na fotografiách: Ako vyzeralo Jánošíkovo rodisko v priebehu rokov?

FOTO: Aké bolo leto v Žiline pred 60-timi rokmi? Rekonštrukcia letného kina, aj spartakiáda!

Jedinečné archívne fotky z Terchovej: Ako vyzerali Jánošíkové dni pred 50 rokmi?

Foto: OÚ Hvozdnica, OÚ Podhorie, mesto Rajecké Teplice

Galéria: Obce pri Žiline na archívnych záberoch
11
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM