Jozef Legéň Kultúra

Legendárny hudobník rozozvučí Mestské divadlo: Priamy prenos si vychutnáte aj na námestí, či z pohodlia domova

Už dnes o 19.00 sa nám predstaví legendárny hudobník, skladateľ, trubkár a kapelník Laco Deczi so svojou kapelou v žilinskom divadle. V prípade, že sa už do divadla nezsmestíte, alebo ste odcestovaný mimo Žilinu, nenechajte si ujsť priamy prenos z tohto vystúpenia.

Ilustračný obrázok k článku Legendárny hudobník rozozvučí Mestské divadlo: Priamy prenos si vychutnáte aj na námestí, či z pohodlia domova
Zdroj: Dnes24.sk

Vyzerá to tak, že dnes Žilina ožije ďalším hudobným skvostom, akým je Laco Deczi. Laco Deczi zahrá so svojou kapelou v žilinskom divadle, ale súčasne sa s jeho tvorbou v tom istom čase budete môcť stretnúť aj na Hlinkovom námestí, na ktorom bude tento koncert naživo vysielaný na veľkoplošnej obrazovke Telky v meste a súčasne aj na webovej stránke www.telkavmeste.sk

Zdá sa, že žilinské divadlo nám v spolupráci s Telkou v meste donesie čoraz viac kultúrnej atmosféry priamo do ulíc v centre mesta Žiliny.

Laco Deczi, jeden z poopredných hudobníkov vtedajšej československej hudobnej scény nedávno povedal: „Strašne ma mrzí, že som sa nenarodil v Žiline. Celý život som sa tešil, že sa narodím v Žiline. Varia tam najlepšie bryndzové halušky na svete. Žilina je výborné mesto, ktoré má vysokú kultúrnu úroveň. Niekoľkokrát som tu hral v Rondel klube. Považujem za veľkú česť, že teraz si môžem zahrať v žilinskom divadle. Teším sa na ten koncert, pretože bude mať divadelnú atmosféru. Hrozí tu veľké nebezpečenstvo, že sa to bude páčiť aj divákom."

Aj toto sú slová Laca Decziho na adresu mesta Žiliny a jeho vystúpenia u nás. Laco Deczi sa v roku 1986 odsťahoval do USA, kde sa stal frontmanom kapely Celula New York, s ktorou hráva v prestížnych kluboch v New Yorku. Od roku 1990 pravidelne, dvakrát do roka organizuje Laco Deczi hudobné turné po Českej republike a Slovensku. Práve teraz vystúpi v rámci turné aj v žilinskom divadle.

„Sme veľmi radi, že sme dostali možnosť zrealizovať priamy prenos tohto koncertu z Mestského divadla Žilina a o to viac, že ho zároveň budeme exkluzívne vysielať na našej veľkoplošnej obrazovke a súčasne aj prostredníctvom nášho webu. Jeden z hlavných dôvodov, prečo vznikol projekt Telka v meste bolo sprostredkovanie kultúry širokej verenosti v uliciach mesta Žiliny a práve toto je cesta, ktorá tieto ciele napľňa“ – dodal Peter Košťál, predstaviteľ projektu Telka v meste.

foto: www.divadlozilina.eu

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM