Správy

Kritická situácia v nemocnici v Čadci: Lekári aj sestry dostali príkazy na pracovnú povinnosť

Zatiaľ majú rady Kysuckej nemocnice posilniť dvaja lekári a niekoľko sestier. Mobilizačné opatrenia však majú pokračovať.

Ilustračný obrázok k článku Kritická situácia v nemocnici v Čadci: Lekári aj sestry dostali príkazy na pracovnú povinnosť
Zdroj: TASR/AP

Okresný úrad (OÚ) v Čadci vydal v prospech Kysuckej nemocnice s poliklinikou (KNsP) v Čadci doposiaľ dva príkazy na pracovnú povinnosť pre lekárov a štyri pre sestry. Uviedla to zástupkyňa prednostu úradu Renáta Golisová. Dodala, že pôvodná požiadavka bola na desať sestier.

Príkazy na pracovnú povinnosť OÚ vydáva od konca októbra, pretože situácia v nemocnici je veľmi kritická, priblížila Golisová. Dvaja lekári a jedna sestra už podľa nej do nemocnice nastúpili, tri sestry mali nastúpiť v pondelok.

„Žiadosti na vydanie príkazov na pracovnú povinnosť zo strany Kysuckej nemocnice nám boli doručené s konkrétnymi menami. Dôvodom bolo, že mali byť vydané na pracovné pozície, ktoré je možné obsadiť len zdravotníkmi s potrebnou kvalifikáciou a praxou. V pondelok boli zrušené dva príkazy na pracovnú povinnosť pre zdravotné sestry zo zákonných dôvodov,“ spresnila zástupkyňa prednostu.

Čadčianska nemocnica podľa Golisovej aktuálne žiada o vydanie ďalších príkazov na pracovnú povinnosť pre sestry. „V najbližších dňoch bude OÚ v mobilizačných opatreniach v prospech KNsP Čadca pokračovať,“ priblížila.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM