Iné športy

Krásny úspech žilinských karatistov: Hrnková a Králik na stupienkoch víťazov

Prvé kolo slovenského pohára dorastencov a juniorov v karate v Košiciach bolo zároveň posledným nominačným turnajom na juniorské MS. Budú sa konať v Chile.

Ilustračný obrázok k článku Krásny úspech žilinských karatistov: Hrnková a Králik na stupienkoch víťazov
8
Galéria
Zdroj: Karate klub Žilina

V sobotu 21.9.2019 sa v Košiciach uskutočnilo 1. kolo slovenského pohára dorastencov a juniorov v karate. Turnaj bol zároveň posledným nominačným turnajom na juniorské MS, ktoré sa v októbri budú konať v Chile, informoval tréner Karate Klubu Žilina Ján Novosad.

Sarah Hrnková zvíťazila v kategórii kumite žien U21 –61kg.

,,Nominácia na juniorské MS v Chile bude známa až v priebehu najbližších dní. Veríme že svetová 10 v rankingu WKF spravila týmto výsledkom rozhodujúci krok", doplnil Novosad.

Mladší nasledovníci pridali ďalšie tri cenné kovy.

„Zlatom sa blysol mladší dorastenec Tomáš Králik, ktorý po svojom žiackom titule majstra SR, naznačuje svoj potenciál aj v novej vekovej kategórii,“ povedal tréner Novosad.

„Veľmi dobré výkony a výrazný výkonnostný posun ukázali bronzový Michal Kočuta a strieborná Miroslava Pevalová, ktorí okrem vylepšenia klubovej štatistiky získali aj svoje prvé body do nominácie na juniorské ME, ktoré sa uskutočnia vo februári v Budapešti,“ uzavrel Novosad.

Nenechajte si viac ujsť novinky zo Žiliny a okolia a sledujte nás aj na FB.

Karate Klub Žilina
8
Galéria
Zdroj: Karate klub Žilina
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM