Správy

Kia má našliapnuté na rekordnú produkciu áut: Minister Malatinský rokoval v Soule s jej zástupcami...

Šéf Ministerstva hospodárstva SR Tomáš Malatinský v juhokórejskom Soule rokoval so zástupcami spoločnosti Kia Motors, ktorá po prvýkrát na Slovensku vyrobí viac ako 300 000 automobilov. Jednou z hlavných tém rokovaní bolo možnosť zapojenia väčšieho počtu slovenských dodávateľov pre automobilku.

Ilustračný obrázok k článku Kia má našliapnuté na rekordnú produkciu áut: Minister Malatinský rokoval v Soule s jej zástupcami...
Zdroj: TASR

Viceprezident kórejskej automobilky Hyun-geun Lee ocenil podnikateľské aktivity slovenského závodu pri Žiline, poďakoval za podporu a naznačil aj možnosti užšej spolupráce s českým závodom Hyundai.

„Jednou z hlavných tém s investormi bolo riešenie možnosti zapojenia slovenských firiem do portfólia dodávateľov a subdodávateľov v rámci výroby. Môžem vyjadriť presvedčenie, že táto myšlienka a možnosti boli prijaté zo strany vrcholových predstaviteľov,“ povedal v súvislosti s automobilkou KIA Malatinský.

Výrobný závod KIA pri Žiline zamestnáva približne 3800 ľudí a v regióne patrí medzi najväčších zamestnávateľov. V minulom roku vyrobil 292 050 automobilov a 464 467 motorov, čo predstavovalo rekordnú produkciu. Vedenie spoločnosti očakáva, že vďaka využitiu plnej výrobnej kapacity v tomto roku po prvýkrát na Slovensku vyrobí viac ako 300 000 automo­bilov.

Minister Malatinský rokoval s viacerými potenciálnymi novými investormi v rámci Kórejsko-slovenského obchodného fóra. „V tejto chvíli nemôžem byť konkrétny, ale črtá sa investícia, ktorá by mohla byť prínosom pre Slovensko,“ povedal šéf MH SR.
Pracovnú návštevu Malatinský ukončí v stredu rokovaním s vedením spoločnosti Hyundai Mobis, ktorá kooperuje so spoločnosťou Kia Motors. Mobis, jeden z najväčších kórejských dodávateľov pre automobilový priemysel, sídli spoločne s Kia Motors Slovakia pri Žiline, kde kompletizuje 4 typy automodulov.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM