Soňa Vanovčanová Správy Samospráva

Keď zbadáte tieto OBRÁZKY, obráti sa vám žalúdok: Búranie známej bytovky v Žiline

Obyvatelia Predmestskej ulice sa konečne dočkali asanácie zničeného bytového domu. Kopy odpadkov a špiny sa na tomto mieste hromadili roky.

Ilustračný obrázok k článku Keď zbadáte tieto OBRÁZKY, obráti sa vám žalúdok: Búranie známej bytovky v Žiline
14
Galéria
Foto: Soňa Vanovčanová / Zdroj: zilina.dnes24.sk

Začiatkom tohto týždňa mesto začalo vypratávať odpad zo zdevastovanej „squatterskej“ bytovky na Predmestskej ulici.

Podľa hovorcu mesta Pavla Čorbu sa s fyzickým búraním začalo až 10. novembra, a to rozoberaním strechy, no už od utorka sa z bytového domu vypratával odpad. „Bytovku nie je možné zbúrať naraz, ako to bolo na Bratislavskej ulici, pretože sa nachádza vo frekventovanej časti mesta a rovnako je tam aj trolejové vedenie,“ uviedol Čorba.

O tom, že sa podarilo deložovať obyvateľov z priestorov bytového domu a jeho stav je nevyhovujúci pre ďalšie užívanie informovalo mesto Žilina v septembri tohoto roku. Neoprávneným užívaním bytov a znečisťovaním okolia bola bytovka značne poškodená. „Často sa tu schádzali neprispôsobiví občania a neraz zasahovali aj hliadky mestskej polície. Bytovka, ktorá v minulosti dlhé roky slúžila slušným občanom, je tak po obývaní squattermi odsúdená na zánik,“ uviedol hovorca mesta.

Vedenie mesta teda po schválení uzatvorenia jazdného pruhu pred bytovkou konečne mohlo pristúpiť k jej asanácii. Ako pred časom uviedol viceprimátor Patrik Groma, po asanácii zdevastovanej stavy nezostane miesto prázdne, ale bude na ňom stáť nový bytový dom.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM