Soňa Vanovčanová Rôzne Správy

Kde v Žiline je najviac reklamných pútačov? 10 ulíc, kde ich rozhodne neprehliadnete

Žilinská radnica bojuje s vizuálnym smogom od roku 2015. Reklamných plôch v žilinských uliciach sú však stále stovky. Ktoré ulice sú najviac zamorené?

Ilustračný obrázok k článku Kde v Žiline je najviac reklamných pútačov? 10 ulíc, kde ich rozhodne neprehliadnete
Zdroj: Žilina gallery

Žilinskej radnici sa podarilo odstrániť nelegálne reklamné pútače z ochrannej zóny cesty do Strečna. Ďalej je v záujme mesta vyčistiť od vizuálneho smogu cesty v smere do Strážova a Kysuckého Nového Mesta. Niektoré žilinské ulice sú však preplnené desiatkami ba až stovkami legálnych reklamných plôch. Kde ich môžeme vidieť najviac?

V množstve reklamných plôch mesta Žilina je na prvom mieste Košická ulica. Na nej ich je, podľa evidencie mesta, zverejnenej na portáli egov.sk, až 289.

Druhá v počte reklamných nosníkov je Ulica Vysokoškolákov, kde ich môžeme napočítať 210. Na Obvodovej ulici, ktorá vedie západným okrajom sídliska Hliny a následne obchádza Solinky je umiestnených celkom 147 pútačov a patrí jej tretie miesto.

Ďalšími v poradí sú Ulica Na Horevaží zo 100 reklamnými plochami, P. O Hviezdoslava, na ktorej je umiestnených 82 nosníkov, ďalšou v proadí je Hričovská ulica so 74 pútačmi, za ňou 59 reklamných plôch na Rajeckej ceste, tesne na ôsmej priečke sa umiestnila Mostová ulica, kde môžeme narátať 58 reklamných plôch, za ňou Bánovská cesta s 55 reklamnými plochami a desiatku uzatvára Ulica Kragujevská s počtom 53 reklamných nosníkov.

Desiatka ulíc, kde je najviac reklamných plôch:

Ulica Počet reklamných plôch
1. Košická 289
2. Vysokoškolákov 210
3. Obvodová 147
4. Na Horevaží 100
5. P. O. Hviezdoslava 82
6. Hričovská 74
7. Rajecká 59
8. Mostová 58
9. Bánovská 55
10. Kragujevská 53

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM