Rôzne

Katastrofou zasiahnutá Vrátna: Ministerstvo spustilo verejnú zbierku, na toto pôjdu peniaze

Ministerstvo vnútra schválilo zbierku, ktorú organizuje Združenie turizmu Terchová pod názvom Obnova Vrátnej. Ako povedal šéf združenia Jozef Mičo, všetky finančné prostriedky budú použité do posledného centu na opravu a obnovu turistických chodníkov a následne budú zúčtované a zverejnené.

Ilustračný obrázok k článku Katastrofou zasiahnutá Vrátna: Ministerstvo spustilo verejnú zbierku, na toto pôjdu peniaze
Zdroj: Policajný zbor SR

Prívalový dážď v pondelok 21. júla spôsobil vo Vrátnej hotovú pohromu. Je jasné, že obnova Vrátnej potrvá najmenej pár mesiacov. Ministerstvo spustilo zbierku za jej obnovu.

„Za získané peniaze chceme opraviť najpostihnutejšie a najnavštevovanejšie turistické chodníky,“ povedal Mičo. Dobrovoľné peňažné príspevky je možné zasielať na číslo účtu IBAN: SK 4409000000005­060167462, SWIFT: GIBASKBX v Slovenskej sporiteľni.

Dobrovoľnú zbierku vyhlásila v júli aj obec Terchová. Výťažok z nej má byť použitý na finančnú pomoc osobám postihnutým následkami povodne z 21. júla a tiež na odstraňovanie škôd na majetku obce následkom povodne.

Dobrovoľná zbierka má zriadený transparentný účet, na ktorom je možné sledovať aktuálne vyzbieranú sumu peňazí. Záujemcovia môžu prispieť vkladom alebo prevodom na účet IBAN: SK93090000000­05060069774 alebo vkladom do označenej pokladničky v terchovskom kostole Sv. Cyrila a Metoda do 20. augusta.

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM