Jozef Legéň Správy

Katastrofálny stav bytovky na Bratislavskej ulici. Primátor: Strecha drží takpovediac na dobré slovo!

Tak sa zdá, že jedna z bytoviek na Bratislavskej ulici v Žiline, má svoje dni spočítané. Mesto si dalo vypracovať statický posudok na tento objekt a ten hovorí jasnou rečou.

Ilustračný obrázok k článku Katastrofálny stav bytovky na Bratislavskej ulici. Primátor: Strecha drží takpovediac na dobré slovo!
Zdroj: Dnes24.sk

O katastrofálnom stave niektorých bytoviek na Bratislavskej ulici sme vás informovali ešte v januári. Mesto vtedy naplánovalo spraviť statické posudky na tieto bytovky. Primátor Žiliny Igor Choma vtedy povedal, že ak statik povie, že sú tieto bytovky v nevyhovujúcom stave, budú sa musieť zbúrať. Statický posudok na bytový dom číslo 58 už má žilinská radnica k dispozícii.

„Dali sme spraviť statické posudky na bytový dom číslo 58. Celkový stav objektu je nevyhovujúci. Na základe statického posudku odporučíme jeho zbúranie. Chýbajú tam trámy, časti krovu a strecha drží takpovediac na dobré slovo,“ uviedol primátor Igor Choma.

Podľa primátora obývajú tento dom tri rodiny, dve z nich sa správajú dobre a voči mestu nemajú podlžnosti. Týmto rodinám ponúkne radnica náhradné ubytovanie. „Tretia rodina dlží za nájomné mestu tisíce eur. K likvidácii tohto obytného domu by sme mohli pristúpiť na jeseň tohto roka,“ uzavrel primátor.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM