Hokej

Obdivuhodná cesta vlkov o bytie či nebytie: Dosiahnu Žilinčania na vytúženú priečku?

Aj keď šance žilinských hokejistov na play off extraligy nevyzerali donedávna ružovo, avšak vlci sa po hokejovom derby s Martinom už bodovo dotiahli na mužstvo z Turca a zvýraznili svoje šance prebojovať sa do play off. Obaja na ôsmy Trenčín strácajú tri body.

Ilustračný obrázok k článku Obdivuhodná cesta vlkov o bytie či nebytie: Dosiahnu Žilinčania na vytúženú priečku?
Zdroj: Webnoviny.sk

MsHK DOXXbet Žilina – MHC Mountfield Martin 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)

  • Góly: 3., 54. Kalla, 38. Tomas – 26. Cíger. Rozhodovali: T. Orolin, Jonák – Korba, Rovenský,
  • vylúčení: 6:3,
  • presilovky: 0:0,
  • oslabenia: 1:0,
  • 1864 divákov

Úvod patril domácim

V priamom súboji o deviate miesto získali Martinčania hneď v úvode výhodu presilovej hry. V nej však jeden z obrancov prihral vo vlastnom pásme priamo na hokejku Kallovi a ten si vychutnal Čecha – 1:0. Domáci mohli zvýšiť vedenie aj v ďalšej početnej výhode súpera, tentoraz hosťujúci brankár samostatný únik Drevenáka zneškodnil. Ojedinelú možnosť Martina nevyužil Novotný, ktorý zblízka zakončil len do Koutského. Ďalšiu z chýb hosťujúcich hokejistov mohol potrestať v 12. minúte Valášek, ale Čech puk po jeho strele betónom zastavil. Na konci tretiny nebezpečne dotierali aj Martinčania, lenže Koutský všetky ich pokusy vyriešil.

Trestné strieľanie

Aj v prostrednej časti sa hral hokej podobný tomu z prvého dejstva. Oba tímy sa sústredili predovšetkým na vlastné obranné pásmo a šancí nebolo veľa. V 26. minúte však ako blesk z jasného neba udrel Cíger, ktorého pokus spomedzi kruhov skončil za prekvapeným Koutským. V polovici duelu sa v dobrej streleckej pozícii ocitol Ďatelinka, ale jeho tvrdá strela minula bránku. V 37. minúte unikol vo vlastnom oslabení Slovák, Čech sa mu hodil pod nohy a rozhodca nariadil trestné strieľanie. Žilinský útočník ale zakončil len do betónov súperovho gólmana. Jeho neúspech odčinil 128 sekúnd pred druhou sirénou Tomas, ktorý z uhla namieril presne do pravého horného rohu.

Žilina bránila

V záverečnej tretine Martinčania dobýjali žilinskú defenzívu a snažili sa s výsledkom niečo urobiť. Domáci ale spoľahlivo bránili a súpera nepúšťali do súvislého tlaku. Zverencom trénera Daniela Babku nepomohla ani početná výhoda po vylúčení Reháka. V 54. minúte úradoval druhýkrát v stretnutí Kalla, ktorý znovu dobre napádal, zachytil rozohrávku hostí a prestrelil Čecha. Keď sa na opačnej strane nepodarilo zblízka znížiť Markovičovi, Žilina doviedla dôležitý duel do víťazného konca a bodovo sa dotiahla na svojho dnešného súpera.

Hlasy po zápase

Róbert Kaláber, tréner Žiliny: „Bol to veľmi dôležitý zápas pre obe mužstvá. Čakalo sa na chyby, prvú urobil Martin a my sme ju využili. Dostali sme síce nešťastný gól, ale opäť sa nám podarilo súperovi odskočiť. V záverečnej tretine sme hrali zodpovedne v defenzíve a strelili sme tretí gól, ktorý definitívne rozhodol. Chlapcom ďakujem za odvedenú prácu počas posledného mesiaca, keď stiahli na Martin trinásťbodovú stratu. Ukázali, že ak budú hrať kolektívne a budú si pomáhať, môžu sa dostať na vytúženú ôsmu pozíciu.“

Daniel Babka, tréner Martina: „Zápas z našej strany poznačila obrovská nervozita, ktorej sme sa až do konca nedokázali zbaviť. Navyše, kvôli smutnej udalosti sme museli stiahnuť z hry Petra Galamboša, čím sa narušila naša súhra a Žilina strelila góly. My sme zlyhali v presilových hrách, mali sme zviazané ruky a nevedeli sme ich realizovať, hoci na raňajšom tréningu nám išli perfektne. Sme v situácii, kedy sa budeme musieť veľmi vzmužiť a sami z nej vyplávať.“

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM