Tlačové správy

Jazdkyni Alexandre podpora z Fondu pre budúcnosť športu pomôže dostať sa na majstrovstvá sveta!

Jedným z cieľov projektu spoločnosti Niké s názvom Fond pre budúcnosť športu je pomôcť mladým športovcom s veľkým potenciálom. Na rozdávanie ho má aj jazdkyňa Alexandra Vladárová, ktorá získala štedrý grant v hodnote 3 000 eur.

Ilustračný obrázok k článku Jazdkyni Alexandre podpora z Fondu pre budúcnosť športu pomôže dostať sa na majstrovstvá sveta!
3
Galéria
Zdroj: Niké

Peniaze teraz plánuje využiť na financovanie štartovného počas majstrovstiev sveta mladých jazdcov vo vytrvalostnom jazdení.

Ako prvá sa správu o podpore z Fondu pre budúcnosť športu dozvedela Zuzana Ciranová, trénerka Alexandry. „Mám z toho až zimomriavky. Veľmi ste ma potešili. Teraz je situácia zlá. Všetko je zrušené, ale pripravujeme sa na majstrovstvá sveta, kde nám podpora nesmierne pomôže,“ povedala na úvod Zuzana, ktorá keď uvidela v televízií spoty na Fond pre budúcnosť športu, neváhala a požiadala kamaráta, aby im pomohol natočiť skvelé video.

Takisto porozprávala o športových začiatkoch nadanej Alexandry. „Zvykli sme usporadúvať detské tábory. Alexandra tam vtedy prišla aj s kamarátkou. Tak sa jej u nás zapáčilo, až sa stala členkou nášho klubu a je tomu už deväť rokov.

Alexandra sa venuje endurance a teda jazdeniu na dlhé trate, v ktorom dosahuje úctyhodné výsledky. „Tento šport môžu vykonávať deti od dvanástich rokov a len s asistenciou dospelého. Dva roky som jej Alexandre asistovala ja a v štrnástich už mohla pretekať sama,“ povedala Zuzana a dodala, že práve v tomto veku sa Alexandre podarilo dostať sa na majstrovstvá sveta, kde bola najmladšia. Rada by bodovala aj na tohtoročných, ktoré by sa mali uskutočniť 6. septembra v Holandsku. Samotná príprava či štartovné sú finančne náročné položky a preto Alexandre správa o pridelenom grante urobí o to väčšiu radosť.

Endurance – jazdenie na dlhé trate

Zuzana veľmi zaujímavo porozprávala aj o disciplíne endurance, ktorej sa Alexandra venuje. „Na národnej úrovni sa jazdí od 40 do 80 kilometrov a na medzinárodnej je to od 100 do 160 kilometrov za jeden deň. Kôň behá na okruhy. Najväčšia dĺžka okruhu môže mať 40 kilometrov a najkratšia 20. Minimálna rýchlosť je 12 kilometrov za hodinu, na majstrovstvách 14. Je to veľmi náročné, pretože kôň musí byť fyzicky zdatný a jazdec tiež. Zároveň sú tam prísne veterinárne kontroly,“ dodala Zuzana.

Zapojte sa do Fondu pre budúcnosť športu!

Ak aj vy milujete šport a chcete to niekam dotiahnuť, zapojte sa do Fondu pre budúcnosť športu. Stačí nahrať krátke video, pridať štipku kreativity a humoru, ktorá presvedčí porotu o tom, že práve vy ste najlepší kandidát na získanie grantu. Následne nahrávku prihláste do Fondu na stránke http://www.nikefondsportu.sk. Veľa šťastia!

Zdroj: Niké

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Niké
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM