Hokej

Hosťujúci kanadský útočník vlkom pomohol: Žilina si poradila so Zvolenom

V piatkovom zápase privítala Žilina lídra tabuľky zo Zvolena. Divákom pod Dubňom sa predstavila aj posila Žiliny, hosťujúci kanadský útočník LeBlanc, ktorý prispel gólom k víťazstvu vlkov.

Ilustračný obrázok k článku Hosťujúci kanadský útočník vlkom pomohol: Žilina si poradila so Zvolenom
Zdroj: TASR

V žilinskej DOXXbet aréne „štrajkovala“ informačná kocka, a tak sa tímy aj diváci museli orientovať o aktuálnom odohratom čase iba cez hlásenia hlásateľa. V domácom tíme nastúpil v prvom útoku aj kanadský krídelník Louis Leblanc, ktorý sa prišiel pod Dubeň rozohrať z bratislavského Slovana. Vo vyrovnanej prvej tretine mali spočiatku väčšie šance hostia, keď Tomekovu pozornosť skúšal Jurík a v hre 4 proti 4 mal gól na hokejke Klhůfek, ktorý sa po chybe Richarda Hunu dostal do úniku, ale jeho blafák Tomek prečítal a zneškodnil. V 16. min. sa však na opačnej strane dostal k dobrému puku našliapnutý Leblanc, predviedol pekný prienik

Na začiatku druhej tretiny však hostia prežili zvyšok domácej presilovky a vyrovnali. Pred Tomekom sa dostal do dobrej pozície Škvaridlo a strelou švihom prekonal domáceho gólmana. V 27. min. nariadil po faule kapitána Drevenáka na Zuzina rozhodca trestné strieľanie, ale Tomek svoj tím podržal a nájazd zvolenskému útočníkovi zneškodnil pravým betónom. V 31. min. sa však tešili domáci, keď Rehák strelou z ľavého kruhu do pravého horného rohu nedal Barošovi šancu a Žilina opäť viedla. Lídrovi súťaže sa však opäť podarilo vyrovnať, keď v presilovke Tomek vyrazil puk iba k Škvaridlovi, ten nabil Klhůfkovi a český legionár namieril presne do opustenej brány.

V tretej tretine predvádzali oba tímy taktické šachy a snažili sa najmä neurobiť chybu a neinkasovať. Šancí bolo veľmi málo a ak sa nejaké strely vyskytli, brankári všetko spoľahlivo vyriešili. Žilinčania mohli strhnúť vedenie na svoju stranu v presilovke v polovici tretiny, ale nedokázali namieriť presne. V 54. min. však Kolena zasunul odrazený puk od zadného mantinelu za Baroša a Žilina po tretí raz viedla, hoci gól musel odobriť až videorozhodca. Zvolen mohol po tretíkrát vyrovnať pri presilovke v záverečných minútach a aj sa mu to podarilo, ale rozhodca Orolin gól pre postavenie hráča v bránkovisku neuznal. V závere bolo na oboch stranách veľa nervozity, hostia sa odhodlali v poslednej minúte aj k hre bez brankára, ale na vyrovnanie im to už nestačilo.

MsHK DOXXbet Žilina – HKM Zvolen 3:2 (1:0, 1:2, 1:0)

Góly: 16. Leblanc (Richard Huna, Zaťko), 31. Rehák (E. Švec, Homer), 54. Kolena (D. Brejčák, Zaťko) – 22. Škvaridlo (Obdržálek, Jurík), 35. Klhůfek (Škvaridlo). Rozhodovali: T. Orolin – Bogdaň, Smrek, vylúčení: 6:5, navyše: Leblanc – Juraško, obaja 10 minút nešportové správanie, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 683 divákov

Mohlo by vás zaujímať:

Príchod kanadskej posily podnietil zmeny: V takýchto útokoch nastúpia vlci proti Zvolenu

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM