Lucia Lauková Šport

Hokejové štvrťfinále pod Zoborom bez fanúšikov Žiliny: TOTO sú dôvody!

Hokejisti Žiliny si budú musieť vo štvrťfinálovom zápase poradiť aj bez svojich skalných fanúšikov. Tí sa rozhodli, že do Nitry na zápas nepricestujú.

Ilustračný obrázok k článku Hokejové štvrťfinále pod Zoborom bez fanúšikov Žiliny: TOTO sú dôvody!
Foto: Rastislav Búgel

Fanúšikovia hokejového klubu MsHK Žilina nevycestujú na úvodné dva zápasy štvrťfinále play off Tipsport Ligy do Nitry. Dôvodom sú bezpečnostné opatrenia klubu spod Zobora.

Nepáčili sa im podmienky

Nitriansky klub vyčlenil žilinským fanúšikom sektor hostí pre 150 ľudí. Požiadavkou vedenia klubu bolo doručenie menného zoznamu žilinských fanúšikov, ktorí sa pri vstupe legitimujú občianskym preukazom. Na vzniknutú situáciu zareagoval oficiálny fanklub Žilinčanov správou na sociálnej sieti, kde poukazuje na vopred diktované nevýhodné podmienky, limitovaný počet vstupeniek a neochotu spolupracovať.

HK Nitra mrzí neúčasť fanúšikov

Podľa technického manažéra nitrianskeho klubu Miroslava Eckera bol však postup pred štvrťfinálovými stretnutiami v súlade so zákonom o športe. Konanie HK Nitra odobril aj športový riaditeľ Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Roman Štamberský a riaditeľ spoločnosti Pro-Hokej Richard Lintner. „Mrzí nás, že fanúšikovia Žiliny sa nezúčastnia na zápasoch v Nitre. Myslíme si však, že pre slušného človeka, ktorý má záujem ísť podporiť svoj klub, nemôže byť takýto postup prekážkou. Nemáme najmenší záujem brániť slušným ľuďom k vstupu na štadión,“ informoval HK Nitra na svojej oficiálnej webstránke.

Prvé štvrťfinálové stretnutie Nitry a Žiliny je na programe v piatok 11. marca o 17.00 h.

Môže vás zaujímať:

Corgoni sú favoritom: Nitra sa v play-off stretne so Žilinou po desiatich rokoch

Nitra v play-off schytala Žilinu: Na svete je už rozpis nadchádzajúcich zápasov

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM