Michal Demjanovič Kultúra

Hľadáte zábavu či vhodný oddych? Nový týždeň s prehľadom ako šitým pre Žilinčanov

Kvalitný oddych vždy príde vhod. A vyraziť si na zaujímavú akciu, rozhodne patrí medzi super spôsob relaxu. Prinášame vám preto prehľad zaujímavých podujatí v Žiline.

Ilustračný obrázok k článku Hľadáte zábavu či vhodný oddych? Nový týždeň s prehľadom ako šitým pre Žilinčanov
Zdroj: TASR

Slovania na hornom považí

31. 5. – 23. 10.2016, areál Budatínskeho hradu

V priestore Žilinskej kotliny môžeme osídlenie prvými Slovanmi dokumentovať už na rozhraní 5. – 6. storočia. Slovania prišli do tejto oblasti pravdepodobne od severu, cez karpatské priesmyky, z územia dnešného Poľska. Na výstave sú prezentované archeologické nálezy zo sídlisk, pohrebísk a iné druhy nálezov, ktoré dokumentujú pracovné aktivity a bežný život vtedajšej včasnostredovekej spoločnosti.

Zrodené z ohňa

25.07. – .09. 2016, Sobášny palác v Bytči

Výstava predstavuje tvorbu žiakov a učiteľov z odboru Umelecko-remeselné spracúvanie kovov so zameraním na kováčske a zámočnícke práce. Výstavu budú mať návštevníci možnosť vidieť v Sobášnom paláci v Bytči. Vstup do Sobášneho paláca v Bytči a na výstavu je bezplatný.

Áron Kútvölgyi-Szabó (Hu): In between grids

05.09.16 – 30.09.16, plusminus, Žilina

V spolupráci s maďarskou asociáciou „The Studio of Young Artist“ predstaví galéria Plusmínusnula práce mladého maďarského umelca Árona Kútvölgyi-Szabóa. Jeho tvorba by sa dala charakterizovať ako osobitý sprievodca mentálnou krajinou. Umelec naprieč médiami rozkrýva skryté vzorce a vzťahy medzi jednotlivými fragmentami našej pamäte. Výstava potrvá do 30. septembra 2016. Áron Kútvölgyi-Szabó (*1985) je jedným z najvýraznejších maďarských umelcov najmladšej generácie. Po štúdiách dejín umenia, filozofie a hebraistiky nastúpil do sochárskeho ateliéru na Fakulte hudby a umení v Pécsi, ktorú absolvoval v roku 2013.

Pod lampou: Amerika náš spojenec, alebo rival?

5. 9. 2016, o 18:00, Stanica Zariečie, Žilina

V rámci občasných výjazdov diskusnej relácie .pod lampou mimo hlavného mesta zavítajú jej tvorcovia tentokrát do Žiliny. S-dvojka sa tak na jeden deň zmení na scénu pre verejné natáčanie tohto obľúbeného diskusného formátu.Na tému Amerika náš spojenec, alebo rival? budú diskutovať Otakar Foltýn z generálneho štábu Armády ČR a Daniel Bútora, bývalý riaditeľ slovenského vysielania rádia Slobodná Európa. Moderuje šéfredaktor časopisu .týždeň Štefan Hríb.

Smer quiz

6. 9. 2016, o 19:00, Smer music bar, Žilina

Nový formát vás zjavne baví a my sme len a len radi. Testovať budeme okrem vašich vedomostí aj vaše audio/vizuálne (zvukovo/zrakové) schopnosti.Môžete sa tešiť na 5 kôl, 10 tém, skvelého moderátora Tomáša s jeho nezameniteľným humorom a šarmantným vystupovaním, súťaživú atmosféru, zaujímavé ceny a hlavne nefajčiarske prostredie.

KINOTIP: Kamoš Obor

7. 9. 2016, o 20:15, Ster Century Cinema, Žilina

Legendárny režisér Steven Spielberg prináša na plátna kín príbeh z pera Roalda Dahla, ktorý si obľúbili milióny detí a ich rodičov po celom svete. Môže malé dievčatko zvíťaziť nad hroznými, ozrutnými obrami – ľudožrútmi, ktorí šíria strach po celej krajine? Máte pravdu – nemôže. Iba ak … iba ak by jej pomohol dobrý kamarát, rovnako veľký ako oni – Kamoš Obor.

Tanečný Piatok s DJ Thobias

9. 9. 2016, o 21:00, Smer music bar, Žilina

Prvý tanečný piatok v Smer Music Bar a hneď s veľkým kalibrom DJ scény na Slovensku DJ THOBIAS. Príď sa zabaviť a zatancovať si s nami do rána. Tešíme sa na vás všetkých

Čítajte tiež:

Urobte si prehľad o dianí v Žiline: 5 najklikanejších článkov týždňa

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM