Jozef Legéň Rôzne

Herečka Ivana Kubáčková z Búrlivého vína: Žilinské divadlo mi dáva príležitosť učiť sa

Má 24 rokov a už teraz je jasné, že má obrovský herecký talent. Hrá v známom televíznom seriály Búrlivé víno a popritom si rada zahrá aj v Mestskom divadle Žilina, v ktorom za postavu Hanni v inscenácii Taká fajn baba ako ty, získala v minulom roku cenu divadelné DOSKY.

Ilustračný obrázok k článku Herečka Ivana Kubáčková z Búrlivého vína: Žilinské divadlo mi dáva príležitosť učiť sa
Zdroj: Webnoviny.sk

V súčasnosti stvárňuje Mirku v seriály Búrlivé víno, dievča s problematickou minulosťou. Áno, reč je o Ivane Kubačákovej a my sme ju pre vás vyspovedali.

Ako ste sa dostali k hereckej kariére?

Možno zhodou okolností, silou osudu, neviem. Dlhé roky som sa venovala športu, predtým ľudovým tancom. Začala som mať však zdravotné problémy, ktoré ma od profesionálneho športu odstavili. Nejakou náhodou ma osud zavial do Bieleho divadla, čo je amatérsky súbor mladých divadelných nadšencov v Bratislave. Odtiaľ som išla skúsiť prijímačky na Vysokú Školu Múzických Umení a ono to vyšlo. Neboli to však nijaké dlhodobé plány, ktoré by som si od detstva pripravovala.

Ako vnímate angažmán v Žiline?

Žilinské divadlo mi dáva obrovskú príležitosť učiť sa a zdokonaľovať. Také veľké a zaujímavé postavy by som v bratislavských divadlách hneď po škole určite nedostala. Stretla som sa tu nielen s výraznými režisérskymi osobnosťami akými sú pre mňa napríklad Eduard Kudláč či Roman Polák, ale mám možnosť stáť na javisku po boku takých skvelých hercov ako je Milo Kráľ, Janka Oľhová či Marek Geišberg.

Máte nejakú obľúbenú hru, ktorú ste hrali v Žilinskom divadle?

Až na dve či tri inscenácie, mám rada všetky. Najviac mi však asi prirástli k srdcu Sistry (Ako v sistrách lístia svist), Zločin a trest či Taká fajn baba ako ty.

Aké je to hrať v úspešnom seriály Búrlivé víno, spoznávajú Vás ľudia na ulici?

Som rada, že som sa stala súčasťou práve tohto televízneho projektu. Ako sa zatiaľ ukázalo má pomerne vysokú sledovanosť. Ľudia na ulici ma spoznávajú, no len málokto naberie odvahu ma osloviť. Ale už som zopár podpisov som už rozdala a každý je unikát, nakoľko strašne škrabem a každý podpis je iný.

Momentálne hráte v Búrlivom víne Mirku, aká je to hrať túto postavu?

Som rada, že Mirka nie je od prvej chvíle romantička a v seriáli začala ako dievča s problematickou minulosťou. Človek má aspoň na čom stavať a o čom hrať.

Hráte radšej seriálové role, alebo divadlo?

Nedá sa to porovnať. Práca v divadle je úplne iná ako pred kamerou. Divadlo je intímnejšie a kontaktnejšie. Nemôžem povedať, že by som jedno alebo druhej robila menej rada. Skôr ma teší, že momentálne prežívam obdobie, kde sa mi tieto dve roboty prelínajú.

Máte nejaký vzor?

Sú herečky a herci, ktorých prácu si veľmi vážim a sú pre mňa určitými vzormi. Či už spomínaná Janka Oľhová, Milka Vášáryová a z tých zahraničných určite Meryl Streep.

Aká je Vaša vysnívaná herecká rola?

Niečo také nemám, som vďačná za každú príležitosť. Do všetkého sa snažím ísť naplno a zobrať si z toho čo najviac.

S kým by ste si rada zahrala?

S Leonardom DiCapriom. Ale naozaj. Ale bola by som rada, keby sa mi raz podarilo dostať sa do nejakého československého koprodukčného filmového projektu. A stretnúť sa tam s hercami ako je Táňa Vilhelmová, Vilma Cibulková, Karol Roden, a mohla by som menovať do rána.

Aké mate plány a sny do budúcna?

Venovať sa ďalej divadlu, dúfať v ďalšie televízne a filmové projekty, naučiť sa poriadne po anglicky a pri tom všetkom spoznávať nové krajiny a užívať si všetko pekné, čo život ponúka.

Naša redakcia ďakuje Ive za rozhovor a praje jej veľa úspechov ako v kariére tak i v osobnom živote.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM