Igor Petrík Správy

Filmová nádielka pod holým nebom opäť v Žiline: Aké snímky prinesie Bažant Kinematograf toto leto?

Milovníci sledovania filmov pod holým nebom, tieto dátumy si určite zapíšte do kalendára. Obľúbený Bažant Kinematograf toto leto opäť zavíta do nášho mesta. Pozrite, aké filmy uvidíme v Žiline.

Ilustračný obrázok k článku Filmová nádielka pod holým nebom opäť v Žiline: Aké snímky prinesie Bažant Kinematograf toto leto?
Zdroj: Dnes24.sk

Letné večery, otvorené nebo nad hlavou a precízne vybraný film zadarmo! Presne toto budeme môcť zažiť počas augusta v Žiline. Aj v našom meste sa totiž zastaví na svojej púti Slovenskom obľúbený Bažant kinematograf. Už po trinásty raz ľudí pozýva na sériu filmových večerov pod holým nebom s českými a slovenskými filmami. V Žiline sa zastaví na Mariánskom námestí, od 24. do 28. augusta. Ľudia sa môžu tešiť dokopy na päť atraktívnych snímok. Premietanie začne vždy o 21:30 hod.

24. august, Traja bratia

Rodinný film pre deti i dospelých na motívy troch klasických rozprávok. Traja bratia (Vojtěch Dyk, Tomáš Klus, Zdeněk Piškula) sa vydávajú do sveta na skusy, aby si našli nevesty a rodičia im mohli prenechať hospodárstvo. Počas svojho putovania vstupujú do rozprávok o šípkovej Ruženke, o Červenej čiapočke a o dvanástich mesiačikoch, kde ich čaká mnoho nástrah, nečakaných príhod a možno aj láska. Vo filme hrá aj slovenská herečka Zuzana Norisová a autorom hudby je Slovák Michal Novinski, ktorý už s režisérom Janom Svěrákom spolupracoval na jeho predchádzajúcom filme Kuky sa vracia.

25. august, 38

Tento jedinečný filmový projekt mapuje život slovenskej hokejovej legendy Pavla Demitru. Výnimočný a citlivo spracovaný príbeh predstavuje Demitru nielen ako vrcholového športovca, ale predovšetkým ako človeka a silnú osobnosť, na ktorú dodnes spomína celý národ. Hovorí nielen o hokeji, výnimočnom talente a ceste za svojím snom, ale aj tom, ako sú láska, sila kamarátstva a humor dôležité v živote človeka. Film ponúka unikátne archívne zábery, exkluzívne materiály z archívov NHL a osobné výpovede. Divácky hit, ktorý sa stal najnavštevovanejším dokumentom minulého roka a 5. najnavštevo­vanejším domácim filmom v ére samostatnosti Slovenska.

26. august, Zakázané uvoľnenie

Výbušná konverzačná a situačná komédia na motívy úspešnej divadelnej hry Petra Kolečka sa odohráva počas jedného večera v zapadnutej dedinskej krčme. Dozviete sa, čo všetko sa môže povedať a stať, keď sa opijú unesená nevesta, ženský svedok jej ženícha a životom ostrieľaná barmanka. Film je hereckým koncertom mladých a krásnych herečiek a na rozdiel od divadelnej hry režiséra Dana Špinara v ňom pribudli postavy, scénky i prostredia. Oddychový Ján Hřebejk, v ktorom sa všetko začína na svadbe a končí prekvapivou pointou.

27. august, Trabantom až na koniec sveta

Dobrodružná a vtipná roadmovie o tom, ako päť Čechov na dvoch Trabantoch, dvaja Poliaci na jednej Fiatke a jeden Slovák na Jawe prejdú 21 124 kilometrov naprieč Južnou Amerikou. Vedie ich cestovateľ, filmár, novinár Dan Přibáň, ktorý potom, ako s minimálnym technickým vybavením prešiel trabantom Afriku a nakrútil o tom film, sa so svojou partiou podujal na ešte náročnejšiu cestu. Film tiež ukazuje, ako sa dokáže zniesť osem ľudí z troch krajín, ktorí sa navzájom nepoznajú, ale strávia spoločne štyri mesiace v žltých „ponorkách“. Účastníkom dobrodružnej cesty bol aj slovenský motorkár Marek Slobodník.

28. august, Díra u Hanušovic

Učiteľka nemčiny v podaní Táni Vilhelmovej je krčmárka a asi sa nikdy nevydá. Na malej dedine neďaleko Hanušovic je totiž vhodných mužov ako šafranu. Starosta (Ivan Trojan) trávi príliš veľa času na posede a čaká na svojho jeleňa, detsky naivný Olin (Ivan Plesl) je považovaný za neškodného dedinského blázna a klampiar Kódl (Lukáš Latinák) sa zasa otočí za každou sukňou. Jedného dňa však aj v „diere“ u Hanušovic dôjde k nečakanej udalosti.

Foto/zdroj: ilustračné/ki­nematograf.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM