Soňa Vanovčanová Rôzne Správy

Džansu či Elizej? Na netradičné mená v Žiline sme mali bohatý rok

Nemálo novorodencov v Žiline bude svojich menovcov hľadať medzi rovesníkmi len veľmi ťažko. Pozrite, aké mená rodičia u nás vybrali.

Ilustračný obrázok k článku Džansu či Elizej? Na netradičné mená v Žiline sme mali bohatý rok
Zdroj: TASR

Ako sme vás už informovali, už niekoľko rokov za sebou v Žiline medzi novorodencami dominovalo meno Jakub. Čo sa týka dievčenských mien, prvú priečku obsadilo opäť meno Ema. Tá mala v našom meste najviac nových držiteliek aj počas roka 2017 a 2016. V roku 2018 boli medzi žilinskými rodičmi populárne aj mená Matej a Adam z dievčenských Kristína či Sofia.

Nie všetci rodičia však išli s týmto prúdom, preto sa stalo, že v žilinskej matrike boli minulý rok zapísané aj deti s netradičnými menami. Niektoré z nich majú zahraničný pôvod, iné sú pôvodom z našich končín, no menej používané.

Ako nás informovala hovorkyňa Mesta Žilina Barbora Zigová, do žilinskej matriky v roku 2018 zapísali rodičia dievčatá napríklad s menami Phoebe, Destiny, Džansu, Eunika, Réka, Lejla, Tea a Carmen.

Čo sa týka chlapčenským netradičných mien, pribudli v nej mená Matija, Elizej, Liam, Vratko, Julián, Félix,Francisco, Pravoslav, Aurel a Gorazd.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM