Rôzne Správy

V roku 2018 sa v Žiline narodilo viac chlapcov ako dievčat: Ako sa najčastejšie volali?

V minulom roku sa v žilinskej nemocnici narodilo vyše tisícpäťsto bábätiek. Chlapci predčili dievčatá o niekoľko stoviek. Ktoré mená boli top?

Ilustračný obrázok k článku V roku 2018 sa v Žiline narodilo viac chlapcov ako dievčat: Ako sa najčastejšie volali?
Zdroj: TASR

V žilinskej nemocnici absolvovalo minulý rok pôrod 1507 mamičiek. Na svet tu prišlo spolu 1528 detí, pričom dvojičky sa narodili 21-krát. Prevahu mali chlapci, ktorí prevýšili počet dievčat o 150 bábätiek (839/689). Spomedzi mien boli najobľúbenejšími Jakub, Matej či Adam a tiež Ema, Kristína a Sofia.

„Vlani prešlo oddelenie gynekológie a pôrodníctva výraznými zmenami a v pláne máme ďalšie investície. Našou prioritou je, aby budúce mamičky vedeli, že u nás môžu rodiť vo vynovených a pohodlných priestoroch, kde sa o nich postarajú špičkoví odborníci,“ zdôraznil generálny riaditeľ Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) v Žiline Igor Stalmašek.

Ako dodal, čoskoro pribudnú i nové postieľky pre novorodencov, dôjde k výmene klasických pacientskych postelí v rámci centrálneho verejného obstarávania ministerstva zdravotníctva a nemocnica dokončuje aj práce na rekonštrukcii i­zieb.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM