Soňa Vanovčanová Rôzne Správy

Sú medzi nimi aj vaše? Krstné mená, ktoré v Žiline dominujú

V Žiline žije viac ako osemdesiat tisíc obyvateľov a každý z nich je nositeľom krstného mena. Tipnete, akými menami sa v Žiline oslovujeme najčastejšie?

Ilustračný obrázok k článku Sú medzi nimi aj vaše? Krstné mená, ktoré v Žiline dominujú
Foto: Soňa Vanovčanová / Zdroj: Dnes24.sk

Nedávno sme sa zase pozreli na najfrekventova­nejšie priezviská v Žiline. V osemdesiatti­sícovom meste, ako je to naše, sa nezriedka stane, že jedno priezvisko má celé množstvo nositeľov, ktorí pritom vôbec nemusia byť príbuzní. Zoznam priezvisk, s ktorými sa u nás stretnete najčastejšie, nájdete TU.

Teraz sme sa zamerali na nositeľov krstných mien. Čo myslíte? Ktoré mená vládnu v rebríčku tých najpoužívanejších v Žiline?

U mužov je jednoznačným favoritom Peter. Tomu na päty šliape Jozef a tretie najčastejšie mužské meno medzi Žilinčanmi je Ján. Zahanbiť sa nenechali ani mená Michal, Martin, Miroslav, Tomáš, Milan, Pavol či Vladimír.

Medzi dámami je v našom meste najčastejšie sa vyskytujúcim menom Mária. Druhé miesto patrí Annám, tretie Katarínam. Veľa Žilinčaniek ale stretnete i s menom Zuzana, Jana, Eva, Martina, Monika, Lucia a Michaela.

Poznámka: Údaje sú podľa egov.trencin.sk aktuálne k 31. 1. 2019.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM