Soňa Vanovčanová Rôzne Správy

Dostalo sa im najvyššej pocty: Títo žilinskí učitelia prevzali ocenenie od ministerky!

Ministerka školstva, vedy, výskumu a športu SR ocenila pedagógov a odborníkov z oblasti školstva z celého Slovenska. Veľké i Malé medaily sv. Gorazda a ďakovné listy dostalo celkovo 61 učiteľov a pracovníkov v školstve. Do Žiliny putovali dve z týchto ocenení.

Ilustračný obrázok k článku Dostalo sa im najvyššej pocty: Títo žilinskí učitelia prevzali ocenenie od ministerky!
8
Galéria
Zdroj: TASR

Ministerka školstva Martina Lubyová vo svojom príhovore vyzdvihla význam a poslanie učiteľského povolania. „Slovensko je krajinou, ktorej úspech závisí od ľudského kapitálu, a preto potrebujeme dobrých učiteľov, odborníkov, akými ste vy,“ povedala ministerka. Pripomenula aj pripravované zmeny v školstve a nevyhnutnú spoluúčasť učiteľov pri zavádzaní týchto zmien do praxe. „Práca pedagóga si zaslúži to najvyššie uznanie. Dnešný slávnostný deň by mal byť len pomyselnou špičkou ľadovca úcty a obdivu, ktoré patria vám a ostatným pedagógom,“ dodala Lubyová.

Ocenenia si prevzali pedagógovia pôsobiaci na všetkých úrovniach vzdelávacieho systému od materských škôl až po vysoké školy.

Veľkú medailu svätého Gorazda v utorok udelili 21 pracovníkom v školstve, Malú medailu svätého Gorazda si z rúk ministerky prevzalo 20 pedagógov a odborníkov z oblasti školstva. Ďalším 20 boli udelené ďakovné listy.

Do rúk žilinského učiteľa dirigovania a dirigenta speváckych zborov doc. Mgr. art. Štefana Sedlického ArtD. zo žilinského konzervatória poputovala Malá medaila sv. Gorazda. Ďakovný list bol udelený Ing. Jozefovi Ďuriníkovi, riaditeľovi Strednej priemyselnej školy stavebnej v Žiline.

Ocenenia v rezorte školstva nesúce meno svätého Gorazda sú najvyšším stupňom ocenenia v rezorte a tradujú sa od roku 1999. Udeľujú ho ministri školstva pri príležitosti Dňa učiteľov pedagógom, školským pracovníkom a pracovníkom v iných oblastiach spoločenského života, ktorí vykonali záslužnú prácu pre školy a žiakov.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM