Jozef Legéň Správy

Dobrovoľníci sa v Žiline pustili do práce: Skrášlili sa jasle, škola aj nízkoprahové centrum

Počas najväčšieho podujatia firemného dobrovoľníctva – Naše Mesto 2014 pomáhajú dobrovoľníci v slovenských mestách skrášľovať svoje okolie, čistiť parky, venovať sa seniorom alebo zveľaďovať verejný priestor. Do práce na skrášlenie nášho mesta a okolia sa pustilo aj mnoho Žilinčanov.

Ilustračný obrázok k článku Dobrovoľníci sa v Žiline pustili do práce: Skrášlili sa jasle, škola aj nízkoprahové centrum
Zdroj: Dnes24.sk

Naše Mesto je najväčšie podujatie firemného dobrovoľníctva na Slovensku. Tento rok sa v Žiline uskutočnilo v piatok 13 a v sobotu 14. júna. Rukávy si vyhrnuli aj zamestnanci mestského úradu a prišli pomáhať do Detských jaslí na Puškinovej ulici, do Detských jaslí na Veľkej okružnej ulici, do Základnej školy v Brodne a do Nízkoprahového centra na predmestí (na Bratislavskej ulici).

Účastníci podujatia – dobrovoľníci natierali oplotenie, opravovali dlažbu v jasličkách a skrášľovali vonkajšie priestory v Nízkoprahovom centre. V základne škole v mestskej časti Brodno žiaci a učitelia vymaľovali plot a zariadenie umiestnené vo vonkajších priestoroch školy, vybudovali jazierko, chodníky a upravili zeleň v areáli záhrady.

„Teší ma veľký počet účastníkov, ktorí sa pridali k tisíckam ďalších po celom Slovensku. Aj v tejto uponáhľanej dobe sa ešte vždy nájdu ľudia, ktorí chcú svoj čas venovať pomáhaniu iným a ktorým záleží na tom, ako vyzerajú mestá a miesta, v ktorých sa pohybujú najmä deti,“ poďakoval dobrovoľníkom primátor mesta Žilina Igor Choma pri návšteve všetkých štyroch lokalít. Celkovo sa dobrovoľníci v Žiline zúčastnili na vyše 20 projektoch. Pozrite si niektoré z nich, čo sa urobilo:

Dáme školskému plotu novú podobu – Na Závaží 2, Žilina

Dobrovoľníci očistili oplotenie školy a následne namaľovali jednotlivé diely plota.

Odvodníme východnú hradbu hradu Lietava – Lietava 614, Lietava

Dobrovoľníci sa pustili do dokončovania pracovnej kaskády východnej steny polygonálneho bastiónu, ktorú firemní dobrovoľníci začali budovať už minulý rok. Cieľom bolo aj vykopať odvodnenie torza severnej hradby, triediť a odvážať sutinu pod dozorom archeológa.

Vyčistíme nelegálnu skládku odpadu – Kragujevská, Ži­lina

Dobrovoľníci si navliekli rukavice, vzali sáčky do ruky a zaplnili kontajner smeťami z nelegálnej skládky na Kragujevskej.

Vymaľujeme šatne gymnázia – Varšavská cesta 1, Žilina

Vymaľovali sa šatne gymnázia.

Opravme si mesto! – centrum, Žilina

Vykonali sa drobné stavebné úpravy v meste, ktoré zlepšujú a uľahčujú pohyb mestom. Znižovali sa obrubníky, inštalovali cyklostojany, umývali a čistili vypuklé zrkadlá pre chodcov a cyklistov.

Skrášlime cyklodieľnu Recykel – Stanica Žilina Záriečie, Závodská cesta 3

Dobrovoľníci opravíli, zariadili, skrášlili novootvorenú cyklodieľnu Recykel, ktorá má slúžiť na opravovanie bicyklov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM