Soňa Vanovčanová Rôzne Správy

Dobrá správa pre pacientov žilinskej onkológie: Pribudlo nové zariadenie, FOTO

V žilinskej nemocnici pribudli nové invalidné vozíky. Slúžiť budú onkologickým pacientom.

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa pre pacientov žilinskej onkológie: Pribudlo nové zariadenie, FOTO
2
Galéria

Pacienti klinickej a radiačnej onkológie v žilinskej nemocnici môžu využiť nové invalidné vozíky. Vďaka 22. ročníku finančnej zbierky Ligy proti rakovine získalo oddelenie grant v rámci Dňa narcisov vo výške 1.000 eur a mohlo zakúpiť päť moderných štvorkolesových pomocníkov. Informovala o tom hovorkyňa Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline (FNsP) Lenka Záteková.

„Vozíky sú nesmierne dôležité najmä pre našich imobilných pacientov, preto sme veľmi vďační, že sa nám podarilo obnoviť náš takzvaný „vozový park“ a doplniť ho o nové kusy. Aktuálne máme k dispozícii už 11 invalidných vozíkov,“ uviedla primárka oddelenia klinickej a radiačnej onkológie Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline Dagmar Sudeková.

Časť finančného výťažku z Dňa narcisov získala žilinská nemocnica aj minulý rok. Oddelenie vtedy nakúpilo päť nových prenosných infúznych púmp za 1.980 eur, vďaka ktorým sa môžu pacienti počas chemoterapie voľne pohybovať. „Deň narcisov by nebol možný bez našich dobrovoľníkov a ľudí, ktorí sa už roky zapájajú do zbierky, za čo im patrí obrovská vďaka,“ doplnila vedúca sestra oddelenia Jana Ďurajková.

Žilinská onkológia momentálne prechádza aj rekonštrukciou hlavného vstupu do ambulantnej časti. V čakárňach i v ambulantnej časti podávania chemoterapie pribudnú aj nové televízne obrazovky.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM