Igor Petrík Samospráva

Do Žiliny prišiel nový zahraničný investor: Britská firma u nás otvorila svoju pobočku

Svoju pobočku v Žiline otvorila britská spoločnosť Helios Technology, ktorá sa zameriava na problémy leteckej dopravy, letísk a manažmentu letovej prevádzky. Podľa viceprimátora Patrika Gromu to je dobrá správa, vzniká príležitosť tvorby nových pracovných miest.

Ilustračný obrázok k článku Do Žiliny prišiel nový zahraničný investor: Britská firma u nás otvorila svoju pobočku
Zdroj: Dnes24.sk

Novootvorená pobočka britskej firmy Helios Technology v Žiline, je podľa viceprimátora Patrika Gromu dpobrá správa. „Ďalší zahraniční investori prichádzajú do Žiliny, to je dobrá správa, zároveň vzniká príležitosť tvorby nových pracovných miest, čo pokladám za prioritné, ak sa má pozdvihnúť životná úroveň obyvateľov mesta,“ povedal Groma. „S obchodným a investičným poradcom britskej ambasády Petrom Krátkym sme sa dohodli, že pripravíme vzájomné partnerské stretnutie medzi britskými podnikateľmi a Radou podnikateľov primátora mesta Žilina Igora Chomu, ktorá je jeho poradným orgánom. A to je cesta na vzájomnú a úspešnú spoluprácu,“ do­dal.

Spoločnosť Helios Technology so sídlom vo Veľkej Británii, ktorá sa zameriava na problémy leteckej dopravy, letísk a manažmentu letovej prevádzky, otvorila svoju pobočku v Žiline 24. februára. Slávnostný príhovor predniesol Neil McFarlane – výkonný riaditeľ Helios Technology. Prítomných pozdravil veľvyslanec Spojeného kráľovstva Jeho excelencia Andrew John Garth a za mesto Žilina sa otvorenia zúčastnil prvý zástupca primátora Patrik Groma. Prítomní boli aj zástupcovia Katedry leteckej dopravy Žilinskej Univerzity a ďalší významní hostia pôsobiaci v leteckej doprave.

Pre zaujímavosť, Helios Technology má pobočky vo Veľkej Británii, v Dubaji a na Slovensku. Je súčasťou medzinárodnej skupiny Egis Group a v nedávnej minulosti získala dve prestížne ceny britskej kráľovnej.

Na fotografii: (zľava) Andrew John Garth, Patrik Groma

Foto: mesto Žilina

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM